Kuvvet'li isimler kimler?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2011 Güncelleme 31 Temmuz 2011, 00:00
Kuvvet’li isimler kimler?

İÇİNDEKİLER

Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve Kuvvet Komutanları'nın istifası, gözleri yerlerine gelecek olası isimlere çevirdi. İşte o isimler:

KARA: Orgeneral Özel'in Genelkurmay Başkanlığı'na erken atanması terfi zincirini değiştirdi. Üç orgeneralin, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için durumu değerlendirildi. Ancak Erzincan-Ergenekon Davası'nın bir numaralı sanığı olan Org. Saldıray Berk'in kuvvet komutanlığına ihtimal verilmedi. İkinci aday olan Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Aslan Güner de bu görev için zayıf görüldü. Bu nedenle 1. Ordu Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu'nun Kara Kuv. Komutanlığı'na yakın göründüğü kaydedildi.

ÖZEL'İN YERİNE KALYONCU
HAVA:
Org. Hasan Aksay'ın emekliliğinin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda bu göreve gelebilecek orgeneral kalmadı. Orgeneral Bilgin Balanlı ile Korgeneraller Korcan Pulatsü ve Ziya Güler tutuklu olduğundan en kıdemli korgeneral konumunda Mehmet Erten kaldı. Erten (63) orgeneralliğe terfi ederse Hava Kuv. Komutanı da olacak.

DENİZ: Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in yerine Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel'in atanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Bilgel'i Balyoz davasındaki bilirkişi raporunun zorlaması bekleniyor. 2013'te Deniz Kuvvetleri Komutanı olabilecek tek isim ise Kora. Nusret Güner.

JANDARMA: Org. Özel'den boşalan Jandarma Genel Komutanlığı için en şanslı aday Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Org. Bekir Kalyoncu.