İflashane

Soho House, beklenen atılımı gerçekleştiremedi Her geçen gün müşterisi azalan mekan kapanma noktasına geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2017 Güncelleme 21 Kasım 2017, 02:08
İflashane

İÇİNDEKİLER

İstanbul Beyoğlu Asmalımescit'te Serdar Bilgili'nin sahibi olduğu Soho House, zarar etmeye başladı. Londra merkezli zenginler kulübünde, 2015'te ilk açıldığında müşterilere yer bulmak, adeta imkansızdı. Sadece üyelerin girebildiği eğlence mekanında, 2 yıl aradan sonra sıkıntılı günlerin başladığı iddia edildi. Cumartesi günü hariç sadece birkaç sosyetik kişinin uğradığı mekanın, bir türlü kar edemediği öğrenildi. Bu şekilde daha fazla ayakta kalamayacaklarını düşünen yetkililer, denetim için Londra'dan bir heyet gönderdi. Yapılan araştırmada, Soho House'un restoran kısmı hariç, hiçbir bölümünün iş yapmadığı tespit edildi.



ÜYELER CİMRİ ÇIKTI
İlk etapta 3 bin üyeye ulaşılması hedeflenen mekana, aralarında Beren Saat, Cem Yılmaz, Burcu Esmersoy, Tan Sağtürk, Eda Taşpınar, Çağatay Ulusoy gibi ünlülerin olduğu 1000'in üzerinde kişinin kayıt yaptırdığı belirtildi. Ancak üyelerin içeride hiç harcama yapmadıkları, sadece dolaşıp balkonda sigaralarını içtikleri gözlemlendi. Üyelerin yıllık aidatlarının 1.300 euro olduğu belirtildi. Heyetin denetim raporunda, "Krizi atlatmak için üyelik sisteminin kaldırılması bile düşünülebilir" diye yazdığı kaydedildi.

Soho House, yaratıcı sektörlerde çalışan kişilerin kendilerini evlerinde hissedebilecekleri bir kulüp olarak 1995 yılında Londra'da kuruldu. İngiltere, Berlin, New York, West Hollywood, Miami, Chicago, Toronto'nun ardından İstanbul'dakiyle birlikte 13 kulübe ulaştı

Doğan SAVAŞ/ÖZEL