'Müjde'ler olsun

Batmanlı mevsimlik işçi ailenin 7 çocuğundan biri olan Mizgin Ay, tarlalarda koşarken dikkat çekti. Öğretmenlerinin tavsiyesiyle atletizme yöneldi. Dağda bahçede yaptığı antrenmanlarla rakiplerini geçti ve Türkiye’ye Dünya Şampiyonluğu’nu getirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2017 Güncelleme 15 Temmuz 2017, 00:00
’Müjde’ler olsun

İÇİNDEKİLER

MİZGİN Ay... Henüz 17 yaşında... Batmanlı 7 çocuklu ailenin 2 kızından biri olarak dünyaya geldi. Mevsimlik işçi olan anne-babası, 15 yıl önce Ankara Beypazarı'na göç etti. Onun da hayatı, tıpkı kardeşleri gibi tarlalarda geçti. Okul çıkışı koşarak çalışmaya gitti, yine koşarak eve geldi. Öyle hızlıydı ki herkesin dikkatini çekti. Öğretmenleri, atletizmle ilgilenmesi gerektiğini söyledi. Ama ailesi, "Olmaz" dedi. Tarlada çalışıp eve yardım etmesi gerekliydi. Devreye yetkililer girdi. Aileyi ikna etti. Beypazarı Kaymakamlığı da maddi destek verdi. Ve adının anlamı Kürtçe "Müjde" olan Mizgin, başarılı olmaya yemin etti. Koştu, koştu, koştu, hiç durmadan mücadele etti. Milli Takım'a seçildi. Madalyalar peş peşe geldi. Herkes ona "Rüzgarın Kızı" dedi.

BİR İLKİ BAŞARDI
Artık rüzgarla yarışan Mizgin, önceki gün Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından Kenya'nın başkenti Nairobi'de düzenlenen şampiyonada, kızlar 100 metrede 11.62'lik derecesiyle birinci sırayı alarak altın madalya elde etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da milli sporcuyu telefonla arayarak tebriklerini iletti. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası Kızlar 100 metrede, Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandıran Mizgin, "Çok mutluyum, inanamıyorum. Bundan sonraki hedefim olimpiyatlara gidip, Türk bayrağını dalgalandırmak" dedi.

İŞTE KARNESİ:
İstanbul'da yapılan Salon Atletizm Şampiyonası Yıldızlar Kategorisi'nde 60 ve 200 metrelerde Türkiye şampiyonu oldu, 2 altın madalya kazandı.
28 Ocak ile 8 Şubat 2015 tarihlerinde, İstanbul Olimpiyat Kampı'nda yapılan yarışmalarda ise 4 birincilik elde etti.
2014'te katıldığı yarışların tümünü kazanıp 6 altın madalya aldı.
2020 Olimpiyatları'na Ankara'dan katılan 23 sporcunun en küçüğü olarak çalışmalara başladı.
Derslerinde de başarılı olan Mizgin Ay, hedefini söyledi: Daha çok çalışacağım ve olimpiyatlarda ülkemi temsil edip, Türk bayrağını dalgalandıracağım.

M.Kemal POLAT