Andolsun unutmayacağız

FETÖ, ne bu devleti ne de üzerinde şehitlerin kanı olan bayrağı deviremedi... İndiremedi... İstanbul ve Ankara’da kahramanlarımız için birbirinden anlamlı şehitlik abideleri dikildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2017 Güncelleme 15 Temmuz 2017, 01:02
Andolsun unutmayacağız

İÇİNDEKİLER

Kanlı darbe girişiminin üzerinden tam bir yıl geçti. Fetullahçı Terör Örgütü'nün asker üniformalı hainleri milli iradeyi hazmedemedi. Devletin silahını, tankını, helikopterini ve uçağını ele geçirdi. Seçilmiş hükümeti yıkmayı denedi. Devleti de ele geçirmeye yeltendi. Ancak milletin vatan aşkını hiç düşünmedi. Kalkışmanın ilk dakikalarının ardından meydanlara dökülen halk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem çağrısına kulak verdi. Hem de "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" olgusuyla darbecilerin karşısına dikildi. Hainleri bertaraf etti. Halkın zaferinden sonra yurdun dört bir yanına bayraklar dikildi. Bu vatanın sahipsiz olmadığı başta FETÖ'cüler olmak üzere tüm dünyaya gösterildi. Sembol bayraklardan birisi de Üsküdar'da yapımına devam edilen Çamlıca Camisi'ne asıldı. 15 Temmuz'u en yoğun yaşandığı bölgelerden biri olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası çıkışında "Şehitlik makamı" inşa edildi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLİK ABİDESİ
Başkent Ankara'da ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi girişinin karşısına 15 Temmuz Şehitler Abidesi Anıtı dikildi. 31 metre yüksekliğindeki anıt, toplam 2 bin 500 metrekare alana yapıldı. Anıt alanında, 250 şehidin isimleri ve taş baskı resimleri de yer aldı. Şanlı yapının üzerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni terk etmeyerek, milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren vatandaşların mücadelesini temsilen 81 insan silüeti de yer aldı.