Giritanya

Üst akıl, Türkiye’ye nereden saldıracağını şaşırdı! İngiliz medyası işi gücü bırakıp ekonomik krizde olan Yunanistan’ı kurtarmaya çalıştı! Bunun üzerinden “Kaygılı Türkler, Yunanistan’da yeni bir yaşam arıyor” başlıklı haber yaptı! Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan da başta Girit olmak üzere adalarda yeni mekan bakmaya başladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mayıs 2017 Güncelleme 03 Mayıs 2017, 12:41
Giritanya

İÇİNDEKİLER

Türkiye karşıtı küresel ittifak, Türkiye düşmanlığında ne yapacağını şaşırdı! İngiltere şimdi de batık Yunanistan üzerinden Türkiye'yi hedef aldı! Buna göre The Times gazetesi, "Kaygılı Türkler, Yunanistan'da yeni bir yaşam arıyor" başlıklı bir haber yayınladı. Söz konusu haberde, çok sayıda Türk vatandaşının ve işadamının bu ülkeye yerleşebilmek için nabız yokladıkları anlatıldı. Bunlar arasında, İstanbul'da yılbaşı gecesi DEAŞ'ın saldırı düzenlediği Reina adlı mekanın sahibi Mehmet Koçarslan da vardı.

EMLAKÇILARLA KONUŞMUŞLAR
İddiaya göre Koçarslan, Reina'nın kapanmasından sonra yaz sezonu gelmeden Mikonos Adası'nda yeni bir mekân aramaya başladı. Parasını Yunanistan'da batırmak isteyen "Kaygılı Türkler"in tercih ettiği noktaların başında ise Rodos, Girit, Paros, Santorini ve Mikonos Adaları vardı! Batık Yunanistan için yeni bir pazar üretmeye çalışan Yunan emlakçıları da unutmadı! InterCasa'nın Müdürü Mina Bougonikolou, "Geçen yılki başarısız darbe girişiminden sonra Türkiye kaynaklı işlerde büyük bir artış oldu, ancak referandumun ardından yeni bir dalga geldi. Kaygıları büyük ve Avrupa'da bir ayakları olsun istiyorlar" şeklinde bir açıklama yaptı. Atinalı emlakçı Constantinos Arsanoglou da "Kayda değer ölçüde yatırıma açığız. Telefonum susmuyor" diyerek İngilizler'e yorum yaptı. İstanbul, İzmir ve Ankaralı müşterileri için internet sitesinin Türkçe versiyonunu da hazırlayan Arsanoglou, "Darbe girişimi, Türkiye'nin elitleri için bir kaynama noktası oldu. Şimdi de referandum, mali ve siyasi belirsizliği daha da arttırdı" şeklinde akıllara durgunluk veren ifadeler kullandı! Ancak bu durum Türkiye karşıtı lobiyi bir kez daha ortaya çıkardı! Çünkü işadamlarının batık Yunanistan'a gitmesi ve burada yatırım yapmasının hiçbir inandırıcılığının bulunmadığı anlatıldı.