O bayrak inecek

Erdoğan, “Kerkük’te milli bayrak dışında ikinci bir bayrağın asılmasını kesinlikle yanlış buluyorum. O bayrağın sahipleri bölücülük yapıyor. Bu yanlıştan bir an önce dönün” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Nisan 2017 Güncelleme 05 Nisan 2017, 01:58
O bayrak inecek

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak'ta toplu açılış törenine katıldı. Önemli açıklamalar yaptı:

Güya bizi Suriye'de sıkıştıracaklardı. Fırat Kalkanı'yla oyunu bozduk. Cerablus ve El-Bab'da DEAŞ'ı çökerttik. Irak'ta Sincar, Telafer ve Kerkük'üyle yeni tezgahlar kuruyorlar.

Onları da başlarına geçireceğiz. İkinci bir bayrağın asılmasını yanlış buluyorum. Bölücülük yapıyorlar. Bu yanlıştan bir an önce dönün.

Kerkük Kürtler'indir safsatasını asla biz kabul etmiyoruz. Bedeli ağır olur. Kerkük orada yaşayan Türkmeni'yle, Arabı'yla, Kürdü'yle hepsinindir. Kürt yönetimine sesleniyorum. O bayrakları hemen indirin. Yoksa bizimle münasebetlerinizi bozarsınız.

Ana muhalefetin başındaki zat Cumhurbaşkanı gelecek parlamentoyu feshedecek diyor. Parlamentonun feshi diye bir şey asla söz konusu değil. Bıktım bunun yalanlarından. Tam tersine daha güçlü bir parlamento var.

Maalesef düşünmeden konuşuyor. Kılavuz karga olunca durum değişiyor. 17 Nisan'da muhtarlıklar kapanacakmış. Bu maddeleri bir oku. Bir defa kararname ile muhtarlık kapanamaz. Bunlar kanunla geldiler, kanunla gelen ancak kanunla gidebilir.

Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ne anayasanın, ne de kanunların üzerinde değildir. Ama bunu da bilmiyor. Oku be oku! Okuya okuya görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi... 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yapıldığı zaman bu solaklar ne dedi? Hayır! Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi Köprüsü'nü yaptık. Ne dediler? Hayır!

Denizin altından Marmaray'ı yaptık. Buna da hayır dediler. Bir de otomobilleri denizin altından geçirelim diyerek Avrasya Tüneli yaptık. Bunlar ona da hayır dediler.

Ula hangisine evet diyecesun? Şimdi Boğaz'a gidiş-geliş bir de tren köprüsü yapıyoruz. Bizim yaptıklarımızı bunlar hayal bile edemezler.

Ey Kılıçdaroğlu, elinde bir belge varsa ortaya çık açıkla, 16 Nisan'dan sonra rezil olursun. Açıkla da bizi rezil et ya! Biz şu anda orduda, emniyet teşkilatında ne kadar FETÖ'cü varsa temizliyoruz ve temizlemeye devam edeceğiz.

FETÖ, DEAŞ, PKK'nın hayır demeleri gayet tabidir. Kim hayır diyor? Kandil'dekiler, bölücü terör örgütünün başı, Pensilvanya'daki hayır diyor.