Penguen isyanı

Eskişehir’de hayvanat bahçesi için 165 biner liradan 10 penguen alındı. Hayvanseverler, Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e ateş püskürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Kasım 2016 Güncelleme 06 Kasım 2016, 01:25
Penguen isyanı

İÇİNDEKİLER

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi her biri 165 bin lira olan 10 penguene yaklaşık 2 milyon lira verdi. Uzmanlar, "Bu ücret dünya rekoru" dedi, hayvanseverler çileden çıktı. Büyükşehir Belediyesi'nin ihaleyle satın aldığı penguenlerin 'Humboldt Penguenleri' olduğu açıklanmıştı. Penguenlerin, Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde olduğu öğrenildi.

NASIL BAKILACAK?
Belediyenin bu penguenlere nasıl bakacağı ve uygun ortamın sağlanıp sağlanamayacağı merak konusu olurken dün Hayvan Hakları Federasyonu üyeleri eylem yaptı. Hayvanseverler, kendilerini demir kafese kilitledi. HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, "İnanılacak gibi değil. Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir halkı görüp beğensin diye önce hayvanat hapishanesi kuruyor, sonra da 165 bin liradan 10 penguen siparişi veriyor. Dile kolay toplamda yaklaşık 2 milyon lira. 'Hayvanat hapishaneleri' hayvanlar için tutsaklık, belediyeler için ise cazibe merkezidir" diye konuştu. Belediye daha önce kanguru, zebra ve su samuru gibi 14 hayvan için 2 milyon 244 bin TL'lik sözleşme imzalamıştı.