AyakPhone!

Paralimpik yüzme şampiyonu Beytullah Eroğlu’na özel bir ayakkabı tasarlandı. Engelli sporcu, artık cep telefonuyla bile konuşabiliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2016 Güncelleme 31 Ekim 2016, 00:52
AyakPhone!

İÇİNDEKİLER

Başarılarıyla Türkiye'nin göğsünü kabartan Beytullah Eroğlu, paralimpik yüzmede Avrupa şampiyonluğu ve dünya üçüncülüğü elde etti. Eroğlu, doğuştan iki kolunun olmadığını, sol bacağının diğerinden 13 santimetre kısa olması nedeniyle günlük işlerini görmekte zorluk çektiğini söyledi. Ayaklarındaki dengesizlik nedeniyle beline yük bindiğini, bunun sportif başarısını da etkilediğini belirten başarılı sporcu, tesadüfen tanıştığı Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Süleyman Gürsoy sayesinde hayatının değiştiğini ifade etti. Beytullah Eroğlu için özel bir ayakkabı tasarlayan Gürsoy şöyle konuştu: "Özel mekanizma sayesinde telefon çaldığında ayak parmakları ile iç bölümdeki şeridi çekiyor ve telefonla konuşabiliyor. Beytullah çok sevdi ve ayağından hiç çıkarmadığını söyledi. Ona farklı renklerde 3 çift daha yapıyoruz. Reçeteli ayakkabı yapıp Beytullah gibi arkadaşlara yardımcı olmak istiyoruz."



Engelli sporcu, özel mekanizma sayesinde telefon çaldığında ayakkabının iç bölümündeki şeridi çekiyor ve telefon konuşmaya hazır hale geliyor. Beytullah ayakkabısı sayesinde artık düz yürüyebiliyor hatta koşuyor.