Acılar şahlandı

Ünlü jokey Ömer Kaya, geçen ay atının altında kalarak hayatını kaybetti. Kaya Ailesi, yaşadıkları acıyla mücadele ederken, bu kez ağabey Remazan Kaya beyin kanaması geçirip hastanelik oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2016 Güncelleme 31 Ekim 2016, 04:54
Acılar şahlandı

İÇİNDEKİLER

At yarışı camiası yeni bir acıyla sarsıldı. Efsane yarış atı Kafkaslı'nın sahibi Remazan Kaya, geçen ay hayatını kaybeden kardeşi Ömer Kaya'nın ardından beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırıldı. Uyutulan Kaya'nın yüzde 50 yaşam şansı olduğu açıklandı.

KAYA AİLESİ ŞOKTA
Şanlıurfalı at yetiştiricisi ve şampiyon jokeylerin çıktığı Kaya Ailesi'nin üzerinde dolaşan kara bulutlar yarış camiasında şok etkisi yarattı. Geçen ay, Ankara'da yapılan bir koşuda ünlü jokey Ömer Kaya, devrilen atının altında kalarak ağır yaralandı ve beyin kanaması geçirdi. Komaya giren Ömer Kaya tüm çabalara rağmen, kurtarılamadı. Jokey Ömer Kaya'nın hemen ardından, 27 Ekim Perşembe günü ağabey Remazan Kaya kardeşiyle aynı kaderi paylaştı. İstanbul Bakırköy Adliyesi'nde bir dava sonrası otururken avukatının üzerine yığılan Remazan Kaya, Bakırköy Doktor Sadi Konuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar Kaya'nın beyin kanaması geçirdiğini ve uyutulması gerektiğini söyledi. Ağabeylerinin durumunu öğrenen jokey Selim Kaya ile kardeşi Mehmet Kaya hastaneye koştu.

TATLI DEVREYE GİRDİ
Kaya Ailesi'nin hemşehrisi ve İbrahim Tatlıses'in oğlu Ahmet Tatlı da hastaneye giderek bilgi aldı. Tatlı'nın müdahalesiyle bugün çekilecek tomografi Cumartesi günü çekildi. Ahmet Tatlı, babasını kurtaran Prof. Dr. İlhan Elmacı ile görüştü. Prof. Dr. Elmacı'nın isteği üzerine özel bir hastaneye götürülen Remazan Kaya, Prof. Dr. Fatihhan Bölükbaşı ve ekibi tarafından ameliyat edildi. Yaklaşık 2 saat süren ameliyat sonrasında Kaya'nın beynindeki kanamadan dolayı basınç oluştuğu, bu basıncın giderilmesi için kafatasından bir parçanın geçici olarak alınarak karın bölgesine yapıştırıldığı, bir süre uyutulacağı açıklandı. Aile, iyi haberleri beklemeye başladı.

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
Jokey Selim Kaya ile kardeşi Mehmet Kaya, ağabeylerinin başından ayrılmıyor. Perşembe gününden bu yana hastanede nöbet tutan Kaya kardeşler, doktorlardan gelecek iyi haberi bekliyor. Kaya ailesi, herkesten ağabeyleri için dua beklediklerini söylüyor.

MEVLÜT YÜKSEL