Terör örgütü sloganlarına polisten tazyikli müdahale

Polis Siirt'te terör örgütü lehine slogan atarak yürüyen HDP'liler uyarıları dinlemeyince tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Giriş Tarihi 22 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 22 Mayıs 2016, 17:59
Terör örgütü sloganlarına polisten tazyikli müdahale

İÇİNDEKİLER

Bugün saat 12.30 sularında HDP Grup Başkan Vekili İdris Buluken öncülüğündeki HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Leyle Güven, Hatip Dicle, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Siirt Milletvekili Besime Konca'nın da bulunduğu bir grup, HDP il binası önüne yürüdü.


TERÖR ÖRGÜTÜ LEHİNE SLOGANLAR ATILDI
Grupta yer alan bazı göstericilerin terör örgütü lehine slogan atması üzerine polis amiri gruba, yürüyüşün izinsiz olduğunu, slogan atılması durumunda müdahale edeceğini duyurdu.

TAZYİKLİ SU SIKILDI
Polisin yaptığı ikinci uyarıya da uymayan göstericilere TOMA'dan tazyikli su sıkıldı. Bazı göstericilerin taş atması üzerine polis de göz yaşartıcı gaz ile grubu dağıtmaya çalıştı. Tazyikli su ile ıslanan milletvekilleri polis amirinin yanına giderek tartıştı.

SUS, KONUŞMA BEN MİLLETVEKİLİYİM
HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, terör örgütü lehine slogan atılması durumunda bir kez daha gruba müdahale edeceğini söyleyen polis amirine "Sus konuşma, ben milletvekiliyim. Terbiyesiz" dedi. Daha sonra araya giren Güvenlik Şube Müdürü Volkan Şen ise "Haddini bil, terbiyesiz diyemezsin" şeklinde yanıt verdi.

POLİS: SENİN NEYİNDEN KORKACAĞIM
HDP Milletvekili Konca da polise, "Siz bu halktan korkuyorsunuz" deyince bu kez polis amiri, "Senin neyinden korkacağım" karşılığını verdi.

Grup daha sonra belediye önüne geçerek burada basın açıklaması yaptı.