Kıl oldu!

Avukat Tuğçe A., istenmeyen tüylerden kurtulmak için lazer epilasyon yaptırdı. Uygulama sırasında yüzü yandı. Güzellik uzmanı Nurdan B. hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2016 Güncelleme 15 Şubat 2016, 00:00
Kıl oldu!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da yaşayan avukat Tuğçe A. (27) yüzünü yakan lazer epilasyon uzmanına karşı hukuk savaşı başlattı. İddialara göre Tuğçe A., 2 yıl önce yüzündeki istenmeyen tüylerden kurtulmak için Beşiktaş'taki özel bir tıp merkezinin kapısını çaldı. Epilasyon uzmanı Nurdan B. (40), Tuğçe A.'nın yüzündeki tüylü bölgeye lazer epilasyon işlemi uyguladı. İşlem sırasında acı hisseden Tuğçe A.'nın yüzü fena halde kızardı. Nurdan B., kızaran bölgeye yanık kremi sürerek, genç kadını evine gönderdi. Yüzü su toplayan ve acısı dinmeyen Tuğçe A., hastaneye gitti. Genç kadının yüzünde birinci ve ikinci derece yanıklar olduğu belirlendi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ
Lazer epilasyon işleminin cilt analizi yapılmadan uygulandığını savunan Tuğçe A., soluğu savcılıkta aldı. Güzellik uzmanı Nurdan B. hakkında "taksirle yaralama" suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Tuğçe A., "Lazer epilasyon yapılmadan önce cildin üzerinde küçük bir yerde deneme yapılması gerekiyormuş, fakat deneme yapılmadı. Nurdan B., direk yüzüme lazer uyguladı" ifadesini kullandı. Epilasyon uzmanı Nurdan B. ise 10 yıldır epilasyon işlemi yaptığını belirterek, "Tuğçe A.'ya işlemi uyguladık. Ertesi gün bize yüzünde kabuklanma olduğunu söyledi. Aynı gün merkeze gelmesini söyledik. Fakat ertesi gün geldi. Doktorumuz, bu tür reaksiyonların olabileceğini söyledi. Hatta bununla ilgili hastaya form dolduruldu. Hastanın yüzünde oluşan kabuklanmadır. Cilt ve kıl yapısına uygun tedavi yaptık. Lazer epilasyonda herhangi bir hatam yok" diye savunma yaptı.

Ümit UZUN