Düş kırıklığı!

Ressam Bünyamin K. 'Düş Biriktiricisi' adlı resim sergisi açılışında alkollü içecek ikramı istemedi. Buna karşı gelen galeri sahibi CHP'li Şahinler, açılışı iptal etti. Gözlerin çevrildiği sanatçı ise skandalı 'Diktatörlük' olarak değerlendirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2015 Güncelleme 17 Kasım 2015, 00:00
Düş kırıklığı!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da bir resim sergisi, sanatçının "alkol ikramı istemediği" gerekçesiyle engellendi! CHP'li Ali Şahinler'in sahibi olduğu sanat galerisinde yapılacak serginin, "Kokteylde alkol yok" diye iptal edilmesi tepkileri beraberinde getirdi. Ressam "Bünyamin K." (Bünyamin Küçükkürtül) adıyla tanınan sanatçı, sulu boya resim sergisi "Düş Biriktiricisi" için CHP üyesi Ali Şahinler'in sahibi olduğu "Galatea Art" adlı sanat galerisiyle görüşme gerçekleştirdi. Sanatçı, koordinatörlerle yaptığı ilk görüşmede serginin açılışında alkollü içecek ikramı istemediğini söyledi. Yetkililer ise "Halledebiliriz" dedi. Serginin 8 Aralık'ta ziyaretçilere açılacağı ilan edildi. Ancak sanatçının ikinci görüşmeyi galeri sahibi CHP üyesi Ali Şahinler ile yapmasının ardından işler değişti! Şahinler, 'açılış kokteylini alkollü içki olmadan yapamayacakları' gerekçesiyle sergi açılışını iptal etti. Gözler ise Bünyamin K.'ya çevrildi. Sanatçı, sergi için teklifin galeri tarafından geldiğini söyledi. İlk görüşmeyi galerinin koordinatörleriyle, ikinci görüşmeyi ise sözleşmeyi imzalamak üzere galeri sahibi Şahinler ile yaptığına dikkat çeken ressam, "Şahinler, açılışta alkollü içki ikram edileceğini, ilk görüştüğüm yetkililerin ise yanlış bilgi verdiğini söyledi. 'Kabul ederseniz böyle, etmezseniz iptal olacak' dedi. Mesela şunu sordu, 'Siz AKP'li misiniz? Burayı AKP'lilerle mi dolduracaksınız?' Böyle konuşmalar oldu" dedi.

'AYRIŞTIRMA SÖZ KONUSU'
Yaşananlarda ciddi bir ayrıştırmanın söz konusu olduğunu vurgulayan Bünyamin K., "Bu benimsememedir ya da diktatörlük de diyebiliriz. 'Ya bizim gibi yaparsınız, ya da burada olmazsınız.' Benim mekan veya sanat anlayışı olarak ayrımım yok" dedi.



CHP'li Ali Şahinler'in sahibi olduğu sanat galerisinde yapılacak Bünyamin K.'ya ait "Düş Biriktiricisi" adlı resim sergisinin, "Kokteylde alkol yok" diye iptal edilmesi tepki çekti.