Kapı kilit!

Tatillerini Türkiye'de geçiren gurbetçilerin dönüşleri başladı. Bu yüzden Kapıkule Sınır Kapısı'nda 5 kilometrelik araç kuyruğu oluştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ağustos 2015 Güncelleme 07 Ağustos 2015, 00:00
Kapı kilit!

İÇİNDEKİLER

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çalışan ve tatilerini geçirmek için Türkiye'ye gelen gurbetçiler, dönüşe başladı. Gurbetçiler, tüm uyarılara rağmen Kapıkule Sınır Kapısı'na akın etti... Bu nedenle gümrükte 5 kilometre araç kuyruğu oluştu. Kuyruk nedeniyle polis ekipleri, araç sürücülerini sollama yapılmaması konusunda uyarıp Hamzabeyli ile Pazarkule Sınır Kapıları'na yönlendirdi. Uyarıları dikkate alan sürücülerin bir bölümü diğer gümrük kapılarına yönelirken, bir bölümü ise kuyrukta beklemeyi tercih etti.

HER YIL AYNI ÇİLE
Belçika'ya gitmek için yola çıkan ve 3 saattir kuyrukta beklediğini söyleyen Seçkin Kuran, "Yetkililerle görüştüm, sorunun Bulgaristan tarafında olduğunu söylüyorlar. Neden bu sıkıntımıza bir çare bulmuyorlar. Biz geçen yıl da bu çileyi çektik, önceki yıl da. Bu çilemiz bitsin, bir çözüm bulmalarını istiyoruz" diye konuştu. Almanya'ya giden Hayrettin Duran ise, "Bize yetkililer yaptıkları açıklamalarda artık kuyruk olmayacağını, rahatlıkla beklemeden geçiş yapabileceğimizi söylüyorlar. Fakat buraya geldiğimizde durum ortada. Burada tuvaletimizi yapacağımız yer bile yok. Yaşadığımız tam bir rezillik. Beklemek istemiyoruz" diyerek dert yandılar.