Çiçek savaşları

İstanbul Sarıyer'de bahçesindeki 4 ortancayı çalan 3 çiçekçiyi otomobiliyle takip eden bir avukat, yol kesip silah çekti. Hakim karşısına çıkan şahıslar "Bizi öldüreceğini sandık. Çok korktuk" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2015 Güncelleme 03 Ağustos 2015, 00:00
Çiçek savaşları

İÇİNDEKİLER

Akıllara durgunluk veren olay İstanbul'da yaşandı. Çiçekçiler İlhan E. (32), Erhan K.(31) ve Burak K.(27) geçen perşembe 200 ortanca çiçeği siparişi aldı. Ancak 4 çiçek eksikti. Teslimata giderken Tarabya'da bir bahçede aynı çiçeklerden görünce eksik çiçekleri tamamlamak için bahçeye girdiler. Çiçekleri aldıkları sırada ev sahibi olan avukat Mehmet E. durumu fark etti. "Bırakın onları" diye bağırdı. Çiçekçiler kamyonla kaçtı. Avukat ise otomobiliyle kamyonu takip etti. Bir süre sonra çiçekçilerin yolu kesen avukat, silahı çekti. 3 arkadaşı kamyondan indirip yere yatırdı. Erhan K. bir anda yerden kalkarak Mehmet E.'nin elindeki silahını almaya çalıştı. Diğer arkadaşları da ona yardım etti. Bu sırada şarjör yere düştü. Şarjörü alan ve Mehmet E.'yi etkisiz hale getiren çiçekçiler, kamyona binip olay yerinden uzaklaştı. Avukat ise kamyonun plakasını alarak polise ihbarda bulundu. Arandıklarından haberi olmayan çiçekçiler, gözaltına alındı. Savcılık, çiçekçileri tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti.

HAYATINI KAYBETTİ!
İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan çiçekçilerden savunmaları istendi. İlhan E., "Kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz çiçekleri toptan olarak satıyoruz. Sabaha karşı aldığımız siparişleri yetiştirmeye çalışıyorduk. 4 çiçeğimiz eksikti. Bahçeden çiçek aldık. Sonra Mehmet E., arabayla önümüzü kesti. Bizi vuracağından korktuk ve kaçtık" dedi. Mahkeme, zanlılanrı serbest bıraktı. Erhan K.'nin ise önceki gün trafik kazasında öldüğünü öğrenildi.

Ümit UZUN