Gavatlık davasında 24 yıl

Rabiye Akpınar, eşi Mehmet ile tartışırken "Sen gavatsın" dedi. Adam da karısını vurdu. İlk duruşmada zanlıya 24 yıl ceza istendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Haziran 2015 Güncelleme 07 Haziran 2015, 00:00
Gavatlık davasında 24 yıl

İÇİNDEKİLER

Erzurum'da aralarında çıkan tartışmada 'Gavatsın' dediği iddiasıyla 35 yıllık eşi Rabiye Akpınar'ı öldüren emekli bekçi Mehmet Akpınar, ilk duruşmaya çıktı. Hıçkırıklara boğulan Mehmet Akpınar, hakkında 24 yıla kadar hapis cezası istendi. Rabiye (60) ve Mehmet Akpınar (59) çifti arasında 4 Mart'ta tartışma çıktı. Kadın, kocasına "Sen gavatsın" dedi. Koca da eşini tabanca ile ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan yaralı kadın öldü.

ŞİKAYETÇİ OLUNMADI

Koca ise cezaevine gönderildi. Dün ilk kez hakim karşısına çıkan Mehmet Akpınar hakkında 24 yıla kadar hapis cezası istendi. Akpınar, duruşma boyunca gözyaşı dökerek şunları söyledi: "Bana 'gavat' dedi. Bir anlık sinirle şoka girdim. Amacım eşimi korkutmaktı." Akıpar çiftinin çocukları da duruşmaya dahil oldu. Tanık sıfatıyla dinlenen çocuklar, babalarından şikayetçi olmadı. Mahkeme heyeti de eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.