Aksoy'a veda

Türk sanat Müziği'nin efsane sesi Behiye Aksoy, son yolculuğuna uğurlandı. Emel Sayın, Erol Evgin, Selami Şahin, Göksel Arsoy, Ayşen Gruda, Aksoy'a son görevi yerine getirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2015 Güncelleme 04 Haziran 2015, 00:00
Aksoy’a veda

İÇİNDEKİLER

Alzheimer hastalığı nedeniyle kaldığı bakımevinde geçtiğimiz pazar günü 85 yaşında hayatını kaybeden Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz seslerinden Devlet Sanatçısı Behiye Aksoy, son yolculuğuna uğurlandı. Usta sanatçı için Teşvikiye Camii'nde öğle namazından sonra cenaze töreni düzenlendi. Aksoy'un Türk bayrağına sarılı tabutu 12.00 sıralarında camiye getirildi. Behiye Aksoy'un tek çocuğu olan oğlu Ahmet Kazım Aksoy ile torunu Aslıhan Aksoy, törende taziyeleri kabul etti. Törene Behiye Aksoy'un Emel Sayın, Erol Evgin, Selami Şahin, Göksel Arsoy, Ayşen Gruda, Ateşböceği Ercan olarak bilinen oyuncu Ercan Bostancıoğlu gibi sanatçı dostları ile Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, yakınları ve sevenleri katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile İstanbul Valisi Vasip Şahin cenaze törenine birer çelenk gönderdi. Aksoy'un oğlu Ahmet Kazım Aksoy annesinin 15 senedir alzheimer hastası olduğunu belirterek, son dönemde kendisini tanımadığını söyledi. Aksoy, "Bir anne kaybetmek çok zor. Alzheimer'ın maalesef tedavisi yok. 15 sene kadar hastalığı devam etti. Son zamanlarında beni de tanımıyordu. Biz 10 sene baktık ancak profesörlerin artık siz bakamazsınız demesiyle özel bir bakımevinde son 5 senedir özel doktor ve hemşire tarafından bakılıyordu. Maalesef solunum yetmezliği nedeniyle vefat etti" diye konuştu.


Erol Evgin:
Hepimizin başı sağ olsun. Bu yılın ilk 5 ayı çok acı geldi, çok kaybımız oldu. En son Zeki Alasya, Müzeyyen ablayı, Erol Büyükburç'u, Fikret Şenes'i yitirdik. Maalesef şimdi de Behiye Hanım'ı kaybettik. Nur içinde olsun. Milletimizin başı sağ olsun.

Selami Şahin:
Sesinin rengi çok farklıydı. Sahnedeki duruşu da aynı şekilde eşsizdi. Maalesef artık aramızda değil. Türkiye'nin başı sağ olsun.

Ayşen Gruda:
Çok özel bir ismi kaybettik. Üzüntümüz büyük. Son zamanlarda Teşvikiye'ye sürekli gelmeye başladık. Behiye Aksoy'a kelimelerle tarif etmemiz çok zor.