İnsanları yakamadı köpekleri yaktı

Antalya'da bir barınakta can veren 3 bin 500 köpeğin, eski CHP'li başkan Akaydın döneminde gömülmek yerine yakıldığı ortaya çıktı. Hayvanseverler isyan etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2014 Güncelleme 03 Ağustos 2014, 00:00
İnsanları yakamadı köpekleri yaktı

İÇİNDEKİLER

Antalya'nın CHP'li eski Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, insanları yakamadı, hayvanları yakmayı başardı! 2010 yılında yaptığı açıklamada mezarlıklarda yer kalmadığını söyleyen Akaydın, "Çözüm krematoryum ama Müslüman bir ülkeyiz" diyerek ölülerin yakılmasına sıcak baktığını belirtmişti. Bu dileği tepki çeken Akaydın, sahipsiz köpekleri yakarak muradına erdi.

RESMEN KATLİAM YAPILDI
Mustafa Akaydın döneminde Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Barınağı'nda ölen yaklaşık 3 bin 500 hayvanın, gömülmek yerine yakıldığı ortaya çıktı. İnanılmaz skandalı tespit eden ise Türkiye Hayvan Hakları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç oldu. Tarihin en büyük hayvan katliamlarından birinin Antalya'da yaşandığını söyleyen Kıraç, şöyle konuştu: "2009-2014 yılları arasında yaklaşık 4 bin kedi ve köpek, Büyükşehir Belediyesi'nin sahipsiz hayvan barınağında ölmüş ve öldürülmüştür. Resmi rakamlara göre bin kedi ve köpek, çeşitli bahaneler ile uyutulmuş, yani katledilmiştir" dedi.

KREMATORYUM ALINMIŞ
Sağlıksız şartlar nedeniyle hayvan ölümlerinin artmaya başladığını ve Akaydın yönetiminin artan kedi-köpek ölümlerini gizlemek için Türkiye'nin ilk hayvan morgunu kurduğunu belirten Sevda Kıraç, şunları kaydetti: "Barınağa ölen hayvanları yakmak için bir de krematoryum getirilmiştir. Binlerce hayvanın ölümüne neden olanlar, kendi ayıplarını örtmek için bu cihazı almıştır."