Oslo durun

THY uçaklarını köpekle arayan Norveç polisi, bir küstahlıkla daha gündeme geldi! Türk diplomat da Oslo Havalimanı'nda şüpheli muamelesi gördü. Dışişleri Bakanlığı bu krize aynen cevap verdi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Aralık 2013 Güncelleme 13 Aralık 2013, 02:24
Oslo durun

İÇİNDEKİLER

TAKVİM'in haberi şok etkisi yarattı! Norveç'in başkenti Oslo'daki havalimanında yapılan küstah uygulama, tüm dünyada tepkiyle karşılaştı. Türk Hava Yolları uçaklarına köpeklerle girip yolcuları arayan Norveç polisi, bu kez Türk diplomatı hedef aldı. Dışişleri Bakanlığı'nda görevli Türk diplomat, geçtiğimiz ay Oslo'ya gitti. Norveç polisi, diplomatı köpeklerle aramak istedi. Ancak diplomat buna direndi.

HEMEN ÖZÜR DİLEDİLER
Polis, arama ısrarını sürdürünce Türk diplomat tepki gösterdi. Bu sırada arbede çıktı. Dışişleri görevlisi kimliğini gösterince, Oslo polisi geri adım attı. Ardından da diplomattan özür diledi. Oslo polisinin küstah tavrı sonrası Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Dışişleri Bakanlığı, tüm havalimanlarına talimat verdi. Bakanlığın "karşılık" ilkesine dikkat çektiği yazı havalimanlarının İdari ve Mülki Amirliklerine gönderildi. Yazıda Norveç uçaklarında da Türk polisinin aynı uygulamayı yapması istendi.

İÇİŞLERİ DE DEVREYE GİRDi
İçişleri Bakanlığı da 'karşılık' ilkesi uyarınca Norveç pasaportu sahiplerine aynı güvenlik önlemlerini uygulama kararı aldı. Öte yandan, 12 Haziran 2013'te 9 polis, Oslo Havalimanı'nda köpeklerle THY uçağına girdi. Yolcuları rahatsız edecek şekilde arama yaptı. Körükteki yığılma nedeniyle THY uçağının gecikmeli olarak kalktığı ve bu yüzden ceza yediği açıklandı.



UMUTLARI THY
Almanya'nın Hessen eyaletinde 6 ay önce hizmete giren 270 milyon Euro'luk Kassel- Calden Havalimanı sinek avlıyor. Havalimanı, 140 kadar çalışanın bir kısmını zorunlu izne gönderirken, bazılarını da uzmanlık alanı olmayan işlerde çalıştırıyor. Havalimanı Yöneticisi Maria Anna Muller ise ümitlerini THY'ye bağladıklarını belirtiyor. Muller'e göre, bahardan itibaren Kassel-Calden Havalimanı'ndan uçmayı planlayan THY, diğer havayolu şirketlerinin de burayı tercih etmesini sağlayacak.

* Norveçli yetkililer, aynı şekilde karşılık verilmesi nedeniyle büyük rahatsızlık yaşadıklarını Türk yetkililerine iletti. Ancak bu talebin, Türk makamları tarafından ciddiye alınmadığı ortaya çıktı.

* Oslo Havalimanı, 12 Haziran'da büyük bir skandala sahne oldu. Havaalanındaki 9 polis, köpeklerle birlikte THY uçaklarına girip kabinleri didik didik aradı. Yolcular bu duruma tepki gösterse de bir sonuç alamadı! Akıl almaz uygulamanın gerekçesi ise herkesi şaşırttı: Taşınan nakit miktarına bakıyoruz!