Lüks terör

İstanbul'dan çalınan Mercedes, Ankara'da yakalandı. 200 bin liralık araç Suriye'de bomba yüklendikten sonra, Türkiye'de bir katliam yapacaktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2013 Güncelleme 08 Aralık 2013, 02:05
Lüks terör

İÇİNDEKİLER

İstanbul Beşiktaş'ın en işlek noktalarından olan Yıldız Caddesi üzerinde bulunan Makara Rent a Car geçen hafta soyulmuştu. Şirketin otoparkından 34 EL 4135 plakalı 2012 model siyah renkli 200 bin tl değerindeki bir Mercedes C250 çalınmıştı.

KAÇMAYA ÇALIŞTILAR
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı istihbarat şubesi ise bu araçla beraber 5 lüks otomobilin önce Ankara sonra Hatay üzerinden Suriye'ye geçirilerek burada bomba yüklendikten sonra Türkiye'ye sokulacağı bilgisini aldı. Takip yapan ekipler Şereflikoçhisar'da araçları beklemeye başladı. Önce kontrol amaçlı önden giden Volkswagen aracı etkisiz hale getiren jandarma ardından da Mercedes'i yakalamak için harekete geçti. Ancak Mercedes'i kullanan Kenan Aşkar adlı hırsız sivil jandarmanın barikatını anlayarak otomobili hızla astsubayların üzerine sürdü. Bir jandarma astsubay yaralanırken kaçmaya çalışan araç şarampole yuvarlandı. Bu sırada harekete geçen ekipler 2 Suriyeli, 2 Urfalı ve 1 Adıyamanlı 5 hırsızı yakaladı.

ÜRDÜN DE HEDEFTE
Ceplerinde 50 bin TL çıkan hırsızlardan üçünün adları Kenan Aşkar, Ergün Sel ve Cebrail Kaya olduğu belirlenirken 2 Suriyeli'nin üzerinden kimlik çıkmadı. Hırsızlar şoför olduklarını söyleyerek Hatay'a gitiklerini söylediler. Jandarma ise araçların Suriye'de bomba yüklendikten sonra Türkiye ile Ürdün'e gönderileceklerini tespit etti. Jandarma, teröristlerin şüphe çekmekek için bombalı eylemlerde lüks araçlar kullanmaya başladığını belirtti.

* İş adamı Selçuk Kürkoğlu'na ait Makara Rent a Car'a giren hırsızlar 3 plazma TV, 6 Ipad, 3 altın kalem, 165 bin dolar değerinde Frank Müller saat ve 20 bin dolar değerindeki Abbas adlı papağanı alarak 34 EL 4135 plakalı 2012 model siyah renkli C250 Mercedes otomobile yükleyerek kaçmıştı.


MEVLÜT YÜKSEL