Ölüm tehdidi

Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya, dopingle mücadele ettikleri için ölüm tehditleri aldıklarını açıkladı: Ülkemize hizmet etmeyenler, bizi tehdit ediyor. Korkmuyoruz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2013 Güncelleme 07 Eylül 2013, 00:00
Ölüm tehdidi

İÇİNDEKİLER

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, A Haber'de Selin Ongun'un sunduğu 'Bi Sormak Lazım' programında, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılan 19 sporcuda doping maddesine rastlanmasını ve sonraki süreci detaylarıyla anlattı. Yerlikaya'nın açıklamaları, spor dünyasında şok etkisi yaptı: Doping ile mücadele sürecinde ölüm tehditleri aldık Öldürürüm, asarım, keserim diyenler... Birçok şey yaşıyoruz. Kulüpler, kişiler, şahıslar bu tarz eğilimler çok fazla. Hatta bir tanesi geçenlerde telefon açtı, bundan sonraki yaşantına dikkat etmemi söyledi. Ancak Allah'tan başka korkumuz yok. Bunlar sanal kahramanlar" dedi.

CESARETSİZ İNSANLAR
'Asrın Güreşçisi' Yerlikaya, hayatlarında bir yere gelememiş, başarı için mücadele cesaretine sahip olmayan, ülkelerine hizmet etmemiş insanların, kısa yoldan kendilerine fayda sağlamak için bu tür tehditlerle bir yere varmak istediğine dikkat çekti.

ALİ GÜRBÜZ'E KÖTÜ HABER
Hamza Yerlikaya, doping yaptığı kesinleşen pehlivan Ali Gürbüz'ün bundan sonra yağlı güreş müsabakalarına katılmasının mümkün olmadığını söyledi. Yerlikaya, "Rıza Kayaalp ile ilgili Tahkim Kurulu'na gidiyoruz. Olumsuz sonuç çıkarsa davayı CAS'a taşıyacağız. FILA'dan elindeki belgeleri istedik. Bir suç varsa bunun cezasını biz veririz. Irkçılığa tamamen karşıyım" diye konuştu.