34'e tepki

Beşiktaş- Trabzonspor karşılaşmasının 34. dakikasında ve Galatasaray-Gaziantepspor maçında bir grup taraftar Gezi lehine slogan attı. Tezahüratlar ıslıklarla susturuldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2013 Güncelleme 21 Ağustos 2013, 00:42
34’e tepki

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de Cuma günü başlayan yeni sezonun ilk haftasına tribünler damgasını vurdu. İlk olarak Pazar günü Olimpiyat Stadı'nda oynanan Beşiktaş- Trabzonspor maçında Çarşı Grubu'nun ağırlıklı olduğu tribünler, maçın başında ve 34. dakikasında İstanbul Gezi Parkı olayları ile ilgili tezahüratlar yaptı.

GERGİNLİK YAŞANDI
Tribünler başta olmak üzere spor alanı içinde, dışında veya yakın çevresinde siyasi ve ideolojik içerikli slogan atma ya da tezahüratta bulunma yasağına rağmen bir grup Beşiktaş taraftarının attığı sloganlara, yine kendi takımlarının taraftarları tepki gösterdi. Tezahüratlar bazı taraftarların protestosuyla karşılaşınca gerginlik yaşandı.

ISLIKLAR KONUŞTU
Beşiktaş Trabzonspor maçında olduğu gibi Pazartesi günü TT Arena'da oynanan Galatasaray-Gaziantepspor maçında da Gezi gerginliği vardı. Tek Yumruk taraftar grubunun organize ettiği Gezi Parkı tezahüratları diğer Galatasaray taraftarlarınca kabul görmedi. UltrAslan'ın ağırlıklı olduğu Kuzey Tribünü'nden bu tezahüratlara ıslıklarla karşılık verildi. İki grup arasında yaşanan kısa süreli gerginlik daha sonra tatlıya bağlandı.

TRİBÜNDEN MISIR'A DESTEK
Galatasaray ile Gaziantepspor takımları önceki akşam Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da karşılaştı. Galatasaray tribünlerinde Mısır'daki darbe karşıtlarına Rabiatul Adeviyye Meydanı'nın simgesi 'Rabia' işaretiyle destek verildi.

YASAĞA UYULMADI
Statlarda siyasi ve ideolojik içerikli slogan atma, pankart açma yasağı Cuma günü oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçında delindi...