O hep hızlıydı

Fenerbahçe ve Milli Takım'ın efsanelerinden Selçuk Yula, dün geçirdiği ani kalp kriziyle yaşamını yitirdi. Çalım ve penaltılarıyla ün yapan Yula, sahadaki hızı gibi henüz 54 yaşında sevenlerine veda etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ağustos 2013 Güncelleme 07 Ağustos 2013, 00:33
O hep hızlıydı

İÇİNDEKİLER

Selçuk Yula... Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsane ismi ani bir şekilde aramızdan ayrıldı. Evli ve bir kız babası olan Yula yaklaşık 1 yıldır çeşitli sağlık problemleri yaşıyordu. Fenerbahçe taraftarının gönlünde taht kuran usta sporcunun ani vefatı futbol camiasını yasa boğdu. Fenerbahçe'nin 80'li yıllara adını yazdıran efsane golcüsü Yula'ya, Fenerbahçe taraftarının sevgisi o kadar derindi ki, yıldız olduğu yıllarda kulüp paraya sıkışıp Yula'yı sattığında taraftar yöneticilere "Nasıl satarsınız" diyerek para atmıştı.

'KALBİM GAYET İYİ' DEDİ AMA
Ancak Selçuk, "Gerek yok" cevabını verdi. Bu olaydan 5-6 saat sonra Selçuk Yula'nın ölüm haberi üzerine hastaneye gelen tiyatro oyuncusu Ali Erkazan, ünlü futbolcunun dün rahatsızlanarak kendi evine geldiğini ancak hastaneye gitmek istemediğini anlattı. Erkazan, "Çok iyi bir dostumdu. Dışarıda rahatsızlandığı için bize geldi kızıyla. Evde kusturduk toparladı. Hastaneye götürmek isteyince, 'Baktırdım kalbimde bir şey yok' dedi. Çok inatçıydı" diye Yula'nın son gecesini anlattı. Evinde fenalaşan Yula, dün sabah 06.30'da Acıbadem Kozyatağı Hastanesi'ne solunum sıkıntısı ile ambulansla getirildi. Hastaneye götürülmesinin hemen ardından solunum ve dolaşımı duran Yula, saat 07:20'de hayata veda etti.

ÖNCE BASKETBOL
Ankara'da 8 Kasım 1959 yılında doğan Selçuk Yula, futboldan önce basketbol ile ilgileniyordu. Bir dönem Mili takımı ve Fenerbahçe'yi çalıştıran Aydın Örs, Selçuk Yula'nın basketbol antrenörlüğünü yapıyordu. Ancak futbol sevgisi ağır başan Yula, futbol kariyerine, Şekerspor'da başladı. Daha sonra transfer olduğu Fenerbahçe'de efsaneleşti.

İLK GOLÜ SELÇUK YULA ATTI
Yavaş vurduğu penaltılarda kalecileri şaşırtmasıyla ünlü olan Selçuk, bir Fenerbahçe-Galatasaray derbisini anlattı: Yıl 1982... Şimdiki Şükrü Saracoğlu Stadı'nın ilk Fenerbahçe-Galatasaray maçı. Suadiye Otel'de kamptayız. Dizimde ciddi bir problem var. Rüyamda gol atıp 1-0 kazandığımızı gördüm. Stankoviç beni riske atmayacağını söyledi. Oynamak için yalvardım ve izni kopardım. Bandajlarla maça çıktım ve 10. dakikada golü attım, maç 1- 0 bitti. Hem rüyam gerçekleşti hem de şimdi ki Saracoğlu Stadı'nda oynanan ilk Fenerbahçe-G.Saray maçının ilk golünü ben attım...

DEREAĞZI'NDA TÖREN
Selçuk Yula'ya bugün Fenerbahçe Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde, Sporcu Anıtı'nın önünde, saat 15.30'da bir tören düzenlenecek. Kulüp ve takımdan hemen hemen herkesin katılacağı bu törenin ardından Yula'nın cenazesi ise Karacaahmet Şakirin Camisi'nden ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

İŞTE SON YAZI
TURLAMAK GEREK
F.Bahçe, Salzburg'tan harika bir skor ve tur avantajıyla dönüyor. Kötü başlayıp kötü götürdüğü oyunu son 15 dakikadaki futboluyla umutlu hale çevirdi... İkinci devrede 'Geliyorum' diyen gol Alan'ın ayağıyla geldi. Arkadan oyuna Cristian ve Sow girdi. İşler tersine döndü. Sahanın tek hakimi biz olduk. Poziyonlar bulup goller kaçırdık. Ve son dakikadaki penaltı imdadımıza yetişti... İkinci maçta hataları tekrarlamadan skor avantajını kullanarak turlamak gerek. Takvim Gazetesi, 1 Ağustos 2013

KİM NE DEDİ?

AZİZ YILDIRIM: Bir Fenerbahçeli'nin yaşayabileceği en büyük gururu Fenerbahçe formasını yıllarca başarıyla taşıyarak yaşayan ve bizlere yaşatan, futbol takımımızın kaptanlığını yapan değerli arkadaşım, kardeşim Selçuk Yula'nın aramızdan zamansız ayrılışının tarifi imkansız üzüntüsünü yaşıyorum.

TRABZONSPOR:
"Milli takımımızın ve Fenerbahçe Kulübümüzün eski oyuncusu Selçuk Yula'nın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, ve Türk futbol camiasına başsağlığı dileriz.

ALİ ŞEN: Selçuk ve ben baba oğul gibiydik. 1979'da Ziya Şengül hocayken onu beğenmedi ve satış listesine koydu. Daha sonra Almanya'dan getirdiğim hoca Selçuk'u çok beğendi. İyi ki satmamışız. O sezon ve gelecek sezon gol kralı oldu. Tarzı ve kalitesi harikaydı.

ALEX DE SOUZA:
Mekanın cennet olsun Selçuk Yula...

VOLKAN DEMİREL: Acımız çok büyük. En son kendisiyle Salzburg deplasmanında bir aradaydık. Ailesine sabırlar diliyorum. Ağabeyimizdi.

FATİH TERİM: Çok sevdiğim bir kardeşimdi, mekanı cennet olsun. Selçuk çok çabuk bir oyuncuydu. Kaleye yakın bölgelerde tutulması zordu.

TUNÇ ÖZGEN (Takvim Gazetesi Spor Müdürü): Çok zamansız ayrıldı aramızdan. Onun Fenerbahçe'yi sevdiği gibi biz de onu sevdik. Bazen üzüntüyü anlatmaya kelimeler yetmez. Bugün de o günlerden biri. Bugün günlerden hüzün.

HAYRİ ÜLGEN (Spor yazarı): Can dostum ve 37 yıllık arkadaşımla mutlu ve üzüntülü günlerde her beraberdik.10 gün önce Bağdat Caddesi'nde ailece beraber olduk. Torunum Sarper'i sevdi ve 'Seni deden gibi futbolcu yapalım' dedi. Canım arkadaşım, nur içinde yat.

HAMZA HAMZAOĞLU: Tony Schumacher'in jübilesine beraber gitmiştik Almanya'ya. Türk futbolu için unutulmaz bir karakter.

YILMAZ VURAL: Çok yakın bir dostumdu. Sabah televizyonu açtığımda öğrendim. Sanki bir parçam koptu.

COŞKUN DEMİRBAKAN: Bir efsaneyi kaybettik Ankara'dan, Şekerspor'dan transfer olduğunda İlker Akbay onu bana emanet etmişti. Çok da iyi yerlere geldi. Acımız büyük. İnsan olarak da futbolcu olarak da çok değerli bir kardeşimizdi. Bir efsaneyi kaybettik.


Selçuk MANAV - Nurdeniz ERKEN