Hoşgörü plajı

Bodrum Gündoğan sahilindeki Necip Nalbant Camii, Ramazan'ın ilk Cuma'sında dolup taştı. Geçen yıllarda tepki gösterenlere inat aynı sahil, ibadet edeni de tatil yapanı da buluşturdu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2013 Güncelleme 15 Temmuz 2013, 00:00
Hoşgörü plajı

İÇİNDEKİLER

Türk turizminin cennet köşelerinden Bodrum, yine hoşgörünün fotoğrafını verdi. 11 ayın sultanı Ramazan'ın Temmuz'a denk gelmesiyle tatilcilerin akın ettiği Bodrum'da, Necip Nalbant Camii'nin bulunduğu Gündoğan sahili, hem tatilcileri hem ibadet eden vatandaşları buluşturdu. Sahilde bir yandan ibadet yapılırken, hemen yanında tatilciler denize giriyor.

İKİSİ BİR ARADA
Denize sıfır olan Necip Nalbant Camii, Ramazan'ın ilk Cuma'sında dolup taştı. Ünlü şarkıcı Gülben Ergen'in objektifine yansıyan bu ilk Cuma namazı; geçmiş yıllarda ibadet ve tatilin bir arada olamayacağını savunanlara cevap niteliğindeydi. Yaz aylarında tatilcilerin akın ettiği beldede evi bulunan Gülben Ergen; çektiği fotoğrafla hoşgörünün güzelliğini vurguladı. 2010 yılında TAKVİM'in, "Hoşgörü dini İslam, medeniyetlerin beşiği Türkiye'de gerçek bir hoşgörü anına daha sahne oldu... Yer Bodrum Gündoğan'dı..." sözleriyle verdiği haber, sansasyon yaratmıştı. İbadet ve tatilin bir arada olamayacağını savunanlar, duruma tepki göstermişti. Aradan geçen 3 yılda cami bakıma alındı. 50 kişilik kapasiteye sahip olduğu için cemaatin yolda namaz kıldığı Necip Nalbant Camii büyütüldü ve avlusunun üzerine tente çekildi.

HERKES BİRBİRİNE SAYGILI
Tatilcilere her zaman sıcak bakan yöre halkı, bu yıl Ramazan'ın ilk Cuması'nı da tatile gelen vatandaşlarla birlikte 300 yıllık camide kıldı. Kalabalık yine avluya taştı; tatile gelen vatandaşlar plajda güneşlenip, denize girdi. Namaz sonrasında yöre halkı ile tatilciler arasında sohbetler yapıldı. Birbirlerine hoşgörü ile yaklaşan vatandaşlar, kendilerini eleştirenlere de sert tepki gösterdi. Belde sakinleri, "Her şeyin yeri ayrı. Burası tatil yöresi. Elbette ki tatilciler gelecek; denize girecek. Herkes birbirine saygılı olduğu müddetçe sorun yaşanmaz" diye konuştu.

KAPASiTESi ARTIRILDI
Denize sıfır konumu nedeniyle halk arasında Yalı Cami olarak da bilinen Necip Nalbant Camii'nin 300 yıl önce inşa edildiği belirtiliyor. Gündoğan'ın yerlisi Nalbant tarafından 1901 yılında restore edildiği için bu ismi alan camii, 2 yıl önce kapatılarak bakıma alındı. 50 kişilik kapasiteye sahip olan cami büyütüldü. Kısa bir süre önce açılan caminin içi gibi dışında da değişiklikler yapıldı. Avlu kısmının üzeri tente ile örtüldü. Avlu kenarına set çekildi.