Garnizon sorgusu

Afyon'daki patlamanın ardından soruşturma başlatıldı. Askeri savcı, dün yaralı 8 askerin ifadesini aldı. Bir askerin ise 4 gündür garnizonda sorgulandığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2012 Güncelleme 10 Eylül 2012, 02:03
Garnizon sorgusu

İÇİNDEKİLER

Türkiye geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar'dan gelen haberle sarsıldı. Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki 2 Nolu mühimmat deposu patladı. Depoda, sayım yapan 25 asker, şehit oldu. Akılda kalan ise iki soruydu. "1: Mühimmat sayımı neden akşam yapıldı. 2: Sayımda neden acemi erler görev aldı?" İşte bu sorulara yanıt arayan askeri savcılık, düğmeye bastı.

HASTANEDEN KIŞLAYA
Patlamada yaralanan 8 asker dün facianın meydana geldiği kışlaya götürüldü, savcıya ifade verdi. Bu sırada yaralı askerlerden Feti Tuna'nın ağabeyi olduğu öğrenilen bir kişi, kışla önünde yaşananlara tepki gösterdi. Kardeşinin hastaneden taburcu olmasının ardından, Afyonkarahisar Garnizon Komutanlığı'na götürüldüğünü söyledi.

'PSİKOLOJİSİ BOZULDU'
Tuna'nın ağabeyi, şöyle devam etti: "Kardeşim, 15 gün rapor aldı. Ancak 4 gündür Garnizon'da tutuluyor. Burada askeri savcıya ifade veriyor. Ancak iki kez hastaneye kaldırıldı. Olay nedeniyle kardeşimin psikolojisi bozulmuş durumda, iğneyle ayakta duruyor."

KARARGAH'TA 7/24 MESAİ
Genelkurmay Başkanlığı, 25 askeri personelin hayatını kaybettiği Afyon'daki patlamaya odaklandı. Bu kapsamda, Afyon'da çalışmalarını sürdüren kriminal ekip arazide çok titiz bir çalışma başlattı.

'ÖZEL' EMİR...
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ise "Her kriminalden haberim olacak. Net olacağız, her bilgiyi yeri ve zamanı geldiğinde kamuoyu ile paylaşacağız" diyerek ekibini uyardı. Özel ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nu da görevlendirdi. Bu kapsamda bazı personele olay aydınlanıncaya kadar aralıksız çalışma emri verildi.

ADLİ TIP'TA HÜZÜNLÜ BEKLEYİŞ
Patlamada şehit olan 25 askerin cenazeleri, Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Evlatlarının naaşlarını almak için bekleyen şehit aileleri ise dün yine Adli Tıp önündeydi. Ancak yetkililer kimlik tespit çalışmalarının yarın ya da çarşamba günü tamamlanacağını açıkladı.

KEŞKE CANLAR GİTMESEYDİ
Facianın meydana geldiği kışlanın yakınındaki Ataköy ile Kışlacık Köyü'ndeki arama tarama çalışmaları sürüyor. Etrafa yayılan bombalar toplanıyor, evler onarılıyor. Köylüler ise "Keşke binalar çökseydi, canlar gitmeseydi" diye ağıt yakıyor.

PSİKOLOJİK DESTEK İSTEDİ
Ataköy Köyü muhtarı Muharrem Özdemir, patlama sırasında vatandaşların şoka girdiğini söyledi, psikolojik destek istedi.
Bu arada Özdemir, kışlanın taşınması için 8 yıl önce valiliğe dilekçe ile başvurduklarını belirtti. Ancak cevap gelmediğini söyledi.

Mutlu ÇÖLGEÇEN