Kafası kayık

Rizeli Tekne ustası Mustafa Yenigün işine karışan hemşerilerinden bıktı, eve iş getirdi. Çılgın marangoz kayıklarını, denize 500 metre uzaklıktaki 2 katlı evinin çatısında yapmaya başladı Rizeli Tekne ustası Mustafa Yenigün işine karışan hemşerilerinden bıktı, eve iş getirdi. Çılgın marangoz kayıklarını, denize 500 metre uzaklıktaki 2 katlı evinin çatısında yapmaya başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Haziran 2012 Güncelleme 18 Haziran 2012, 03:01
Kafası kayık

İÇİNDEKİLER

Rize'ye bağlı Alipaşa köyünde yaşayan marangoz Mustafa Yenigün, aylar önce kayık yapmaya karar verdi. Ancak başkalarının işine karışmasından rahatsız olan Yenigün işine kimsenin karışmaması için kayığını sahile yaklaşık 500 metre uzaklıktaki 2 katlı evinin çatısında yapmaya başladı. Böylece istediği gibi kayığını yapabilen Yenigün, yaklaşık 5 metre uzunluğundaki kayığını tamamlama aşamasına getirdi.

KARISI DA YARDIMCI
Mustafa Yenigün, yaptığı açıklamada, hobi olarak kayık yaptığını belirterek, "Marangozum. Hobi olarak 2 tane kayık yaptım. Üçüncüyü yapıyorum, hepsini çatıda yaptım. Balıkçı barınağında yerimiz var. Ancak, 'burası olmuş, olmamış' diyen, işime karışan çok oluyor. Çatıda kafam rahat. Hanım da yardımcı oluyor'' dedi. İki kayığı komşuların yardımı ile indirdiğini ifade eden Yenigün, ''Yeni yaptığım kayığı çatıdan indirmek için komşularımdan bir ekip oluşturacağız. Kayığın altına kızak çakacağız. Kızağın yardımı ile indirmeye çalışacağız. İndirmek zor gibi görünse de, kayığın yapımı çok daha zor" diye konuştu. Yenigün, kayığı gemi yapımı işiyle uğraşan bir firmaya projelendirdikten sonra denize indireceğini sözlerine ekledi.

EVİNE YOL BİLE YOK
Kayık, yapımı bittikten sonra çatıdan evin bahçesine uzatılacak bir kızak ile bahçeye indirilecek. Bahçeye yol gelmemesi nedeniyle başka bir kızak ile yaklaşık 100 metre ötede bir araca bindirilecek ve denize taşınacak. Köyün Muhtarı Yakup Kocapir ise "Bu işlerin karışanı çok olur, Bu da ustayı rahatsız eder. Mustafa çatıya çıkmakla haklı. Bu işi bu seviyeye getirmesi de çok büyük bir başarı" diye konuştu.

Necati TUZCU