Esenlik vermiyor

Yasemin Kamhi, mahkemede evinin ipoteğini kaldırınca, eşinin borçlu olduğu firari Bedirhan Esenlik davanın reddini talep etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2012 Güncelleme 01 Şubat 2012, 10:51
Esenlik vermiyor

İÇİNDEKİLER

Mali açıdan zor günler yaşayan işadamı Cefi Kamhi, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın" sağ kolu" olarak bilinen ve adını mahkeme kararıyla Bedirhan Esenlik olarak değiştiren "tefeci" Zakir Selvi'den borç para aldı. Cefi Kamhi, yüzde 50'sine sahip olduğu Yeniköy'deki villasını, aldığı borca karşılık Esenlik adına ipotek ettirdi. 7 milyon TL değerindeki villanın geri kalan yüzde 50'sinin sahibi olduğunu iddia eden Yasemin Kamhi ise hem kocasını hem de kocasını dolandırmaktan polisçe her yerde aranan Esenlik'e "ipoteğin kaldırılması" davası açtı. Kamhi, mahkeme kararıyla villanın üzerine tedbir koydurdu.

ORADA OTURMUYORLAR!
Esenlik ise avukatı Cemal Sedat Dayıoğlu aracılığıyla yanıt dilekçesi gönderdi. Cefi Kamhi'nin bankalara olan borçları yüzünden kredi alamayacak duruma geldiğini, Cem Hakko ve Mustafa Koç gibi işadamlarından borç aldığını iddia eden Esenlik, "Yeniköy'deki ev, aile konutu değildir. Yıllardır boş durmaktadır. Hakkında yıkım kararı mevcuttur" iddialarında bulundu. Davanın reddini isteyen Esenlik evde birçok ipoteğin bulunduğunu ama Yasemin Kamhi'nin birtek kendisine dava açtığını da belirtti.

EKŞİ TANIK!
Davacı Yasemin Kamhi ise tanık olarak kapı komşuları CHP Milletvekili Oktay Ekşi'yi gösterdi. Ekşi, "Cefi ve Yasemin Kamhi, 10 yıldır evimin yanında bulunan evde ikamet ettiklerini, bu nedenle o tarihten beri komşum olduklarını beyan ederim" sözleriyle Kahmi'yi doğruladı.

ART NİYETLİ DAVRANIŞ
Bedirhan Esenlik "O evde bir çok ipotek var ama Yasemin Kamhi bir tek benim ipoteğimin kalkması için dava açtı. Bu, art niyetli ve haksızça" açıklamasında bulundu.


Neslihan KESKİN