Bir tıkla vuslat

Çalışmak için Almanya'ya giden ve orada evlenen Cuma Özdemir'in bir erkek çocuğu oldu. Ancak geçimsizlik nedeniyle eşinden boşandı, sınır dışı edildi. Tekrar kasabasına dönen adam, Almanya'da kalan oğlundan hiç haber alamadı. Ama 20 yıl sonra internet baba ile evladı kavuşturdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2011 Güncelleme 15 Ağustos 2011, 02:02
Bir tıkla vuslat

İÇİNDEKİLER

1980'li yıllarda Kahramanmaraş'ın Bozhöyük kasabasında başlayan Cuma Özdemir'in hikayesi Almanya'ya kadar uzandı. 1989'da geçimini yeni satın aldığı minibüsle sağlayan Cuma Özdemir'in hayatı, ağabeyinin Almanya'dan kasabasına ziyarete gelmesiyle değişti. Evli ve çocuklu olan Cuma Özdemir, yurt dışına çalışmaya gidip ailesinin geleceğini kurtarmayı düşünüyordu. Bu yüzden de ağabeyine ait minibüsle yurt dışına yasadışı yollarla gitmeye karar verdi. Kimliğini bile yanına almayan Özdemir, minibüsün arka koltuğunda eşyaları üzerine örtüp kendini gizleyerek Türkiye sınırından geçmeyi başardı. Bulgaristan sınırında polisin didik didik minibüsü aramasıyla korkuya kapılan Özdemir, eşyalara batırılan şişin bacağına saplanmasına karşın sesini bile çıkarmadı.

GÖNLÜNÜ KAPTIRDI
Almanya'da ağabeyinin yanında birkaç hafta kaldıktan sonra bir Alman kızı ile tanışan Özdemir, aşk ateşine kapıldı. Türkiye'de evli olmasına rağmen, yeniden evlenme kararı aldı! O karara kadar Alman kızına dahi kendisinin kaçak yollarla ülkeye giriş yaptığını söylemeyen Cuma Özdemir, sonunda gerçekleri açıkladı. Kaçak olmasının olumlu karşılanmasıyla tekrar yasadışı yollarla Türkiye'ye dönen Özdemir, Alman eşinin kendisini çağırtacağı günü sabırsızlıkla bekledi. Herşey rayında gitti. Özdemir, Almanya'ya yerleşti ve evlendiği Alman eşiyle 4 yıl yaşadı. Eşinin Müslüman olmasına da yardımcı olan Özdemir, zamanla geçimsizlik yaşamaya başlayınca boşandı! Fakat çift ayrılırken yeni doğmuş bir erkek bebekleri vardı. Çocuk, annede kaldı, Cuma Özdemir, sınır dışı edilince tekrar memleketinin yolunu tuttu.

KARDEŞLERİ BULDU
Türkiye'ye döndükten sonra minibüs şoförlüğü işini devam ettiren Özdemir, sadece 4 ay görebildiği evladının hasreti ile yıllarca yaşadı. İlk eşi olan Emine Özdemir'le yeniden evlenen azimli adam, "İlk eşimden 4 çocuğum vardı, Almanya'da Deniz ismini koyduğum çocuğumu ise 20 yıldır görmedim.
Ama Emine'den olan çocuklarım, geçtiğimiz günlerde facebook'ta Deniz'in izine rastladı. Gördüğüm an tanıdım. Çok duygulandım. Ona bir an önce kavuşmak istiyorum" dedi.

YEMEKLERi HAZIR
Cuma Özdemir, facebook'ta bulduğu oğlunu, Türkiye'de yaşadığı Kayseri'ye davet ettiğini de söyledi. Evlat hasreti çeken baba, oğluna kavuşacağı günü sabırsız-lıkla beklediğini kaydetti. Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Cuma Özdemir, "Hasret sonunda bitiyor" derken, ilk eşi Emine ise ona şimdiden yöresel yemeklerini hazırlamaya başladı.