4x4 karar

Genç işkadınının lüks cipi, yemek yediği Tavacı Recep Usta'nın otoparkından çalındı. Hırsızlıktan işletmeyi sorumlu tutan yargıç 315 bin lira tazminata hükmetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Haziran 2011 Güncelleme 17 Haziran 2011, 11:46
4x4 karar

İÇİNDEKİLER

İstanbul Etiler'deki Tavacı Recep Usta, otoparkından çalınan lüks cip nedeniyle mahkum oldu. Arkadaşlarıyla yemek yerken lokantanın otoparkından 180 bin TL'lik cipi çalınan Hilay Büyükbaş, hukuk mücadelesini kazandı. Tüketici Mahkemesi, Range Rover marka cipin çalınmasına engel olamayan firmayı 315 bin TL ödemeye mahkum etti. Şaşırtıcı hırsızlık olayı 25 Kasım 2007'de meydana geldi. İxir İstanbul Organizasyon ve Alovale'nin sahibesi olan Hilay Büyükbaş, bir grup arkadaşıyla Tavacı'ya gitti. Lüks cipin anahtarını kapıdaki valeye teslim edip, yemeğe oturdu. Bir süre sonra mekandan ayrılmak istediğinde ise şoka uğradı. 180 bin TL'lik Range Rover Sport cipi yoktu. Olay polise intikal etttirildi. Otopark görevlilerinin savunması şaşırtıcıydı: "Cipi kendi otoparkımıza götürüp park ettik. Anahtarı da sol lastiğin üstüne bıraktık. Ancak otopark görevlisi tuvalete gittiğinde aracı çalmışlar."

'BULUNMAZSA AYNISINI ALIRIM'
İşletmenin sahibi Recep Budak, müşterisini "Araban bulunmazsa aynısını alacağım" diye söz verip evine gönderdi. Ancak ne cip bulundu, ne de Recep Usta yenisini aldı. Umudunu kesen Hilay Büyükbaş, İstanbul Tüketici Mahkemesi'ne tazminat davası açtı. Dört yıl sonra karara bağlanan davada Tavacı Recep Usta kusurlu bulundu. Büyükbaş'a 315 bin TL tazminat ödenmesine karar verildi. Tavacı, Yargıtay'a temiz başvurusunda bulundu. Hilay Büyükbaş ise tazminatın tahsili için icra takibi başlattı.

BİZE OYUN OYNANDI
Recep Budak, adını kötüye çıkarmak için otoparktan "araba çaldırıldığını" iddia etti. Müşterisini, "Arabanın krediyle alınmasına rağmen kaskosu yoktu. Bu işin içinde bir oyun olduğunu tespit ettik. Aynı dönemde İstanbul'da çalınan 900 araç bulundu. Bu araç bulunamadı. Kararı temyiz ettik. Yargıtay onaylarsa borcu öderiz."


Ali BALCI