Türkü barda Kürtçe cinayeti

Mersin'de bara giden galerici, Kürtçe şarkı istedi. Sanatçı Sarp Öztürk 'Bilmiyorum' dedi. Aldığı cevaba sinirlenen şehir eşkıyası bağlama ustasını kurşun yağmuruna tuttu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2010 Güncelleme 18 Aralık 2010, 03:27
Türkü barda Kürtçe cinayeti

İÇİNDEKİLER

Türkiye, terörle ve şehir eşkıyalarıyla mücadele ederken Mersin'de akıllara durgunluk veren bir olay meydana geldi. Dehşet, Adnan Menderes Bulvarı'nda faaliyet gösteren bir türkü barda yaşandı. Oto galerisi sahibi Metin Baydar, iddiaya göre yanında yeğeni Ş.P. ile birlikte türkü bara gitti. Saat 23.00 sıralarında gittiği barda uzun süre alkol alarak eğlenen Baydar, sahnedeki Sarp Öztürk'ten (36) Kürtçe türkü söylemesini istedi. Ancak Kürtçe bilmediğini dile getiren Öztürk, "İsteğinizi yerine getiremeyeceğim" dedi.

HER YERDE ARANIYOR
Aldığı yanıt üzerine öfkelenen cani, saat 01.00 sıralarında bardan ayrıldı. Yaklaşık 1 saat aradan sonra mekana dönen Metin Baydar, kapanmak üzere olan barı tabanca ile bastı. Silahını çekerek bara dalan saldırgan, evine gitme hazırlığında olan Sarp Öztürk, gitarist Göktay Okçu (37) ve garson Ramazan Koç'a (21) kurşun yağdırdı. Silahıyla dehşet saçan şehir eşkıyası, olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi. Polis Baydar'ın peşine düşerken yaralılar hastaneye kaldırıldı. Ancak Öztürk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Öztürk'ün cenazesi otopsinin ardından Mersin Cemevi'ne götürülürken acılı eş Songül Öztürk, yaşananlara isyan etti. Baba İhsan Öztürk ise "Bu insan işi değil. Bu bir vahşet" diye gözyaşı döktü. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülürken, izini kaybettiren saldırgan Baydar, aranmaya başladı.

SANATÇILARLA FOTOĞRAFLARI KALDI
Kürtçe türkü söylemediği gerekçesiyle öldürülen Sarp Öztürk, Mersin'de sevilen ve beğenilen bir sanatçıydı. Neşeli ve canayakın kişiliğiyle tanınan Öztürk, Neşet Ertaş, Cem Karaca, Onur Akın, Latif Doğan, Haluk Levent, Kıvırcık Ali, Güler Duman gibi birçok ünlü sanatçı ile de çalışmıştı. Öztürk, sanatçı dostlarıyla çektirdiği fotoğrafları Facebook'taki sayfasına da taşımıştı. Öztürk, korkunç cinayete kurban gitmeseydi 1 ay sonra albüm çıkartacaktı.