Teknoloji devrimi

Sanayi Bakan Yardımcısı Çelik, sektörün gelişimi için Ar-Ge’nin önemine vurgu yaparken; ODD Başkanı Bayraktar da teknolojinin otomotiv Sektöründe kendini gösterdiğini söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2017 Güncelleme 21 Nisan 2017, 00:00
Teknoloji devrimi

İÇİNDEKİLER

16'ncısı düzenlenen 'İstanbul Autoshow'un resmi açılışı dün gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, otomotiv sektörünün Türkiye'de kendini kanıtladığını dile getirerek, sektörün ülke ihracatında başı çektiğini kaydetti. Otomotiv sektörünün Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Çelik, sektörün 2017'de 27 milyar dolar ihracat hedefinin olduğunu aktardı. Otomotiv sektörünün gelişimi için Ar-Ge faaliyetlerinin öneminden bahseden Çelik, Türk otomotiv sektörünün Ar-Ge'de en yüksek payı alan sektörlerin başında geldiğini aktardı. Çelik, geçen yıl çıkarılan Ar-Ge Reform Paketi ile Ar-Ge merkezlerine çok ciddi destekler verdiklerini ifade etti ve hükümetin verdiği desteklerle bu alanda ilerleme sağlandığına vurgu yaptı. Çelik, "Her bir otomobildeki yeni fonksiyon biliniz ki yarın için yeni bir adım demektir" diye konuştu.

YENİ MODELLER
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar ise fuarın, otomobilseverleri ve tüketicileri birçok yeni model, ilgi çekici tasarım, devrim niteliğinde buluşlar ve yeni teknolojilerle bir araya getirdiğini söyledi. Bu platformun üreticilerin bütün maharetlerini bir araya getirerek sergiledikleri bir arena olduğunu dile getiren Bayraktar, ışık hızında değişen teknolojinin otomotiv sektöründe de yeni araçlarda ve yeni uygulamalarda kendini göstermeye başladığını kaydetti. Bayraktar, şu değerlendirmelerde bulundu:


Fuarda 80'li yılların kült filmlerinden Geleceğe Dönüş'te kullanılan araba da sergilendi.

8 MİLYON ZİYARETÇİ
"Çok uzak olmayan bir gelecekte autoshowlar tüketici elektroniği fuarlarıyla birbirlerine yaklaşarak neredeyse bir olacaklar. Fuar, otomotiv dünyasının teknoloji paydaşlarını ilk defa bu kadar fazla ağırlamaya hazırlanıyor." Mustafa Bayraktar, derneğin fuar çalışmaları kapsamında, 1990'lı yıllardan bugüne kadar yaklaşık 1.7 milyon metrekare alanda, 8 milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırladığını sözlerine ekledi.


Fuarda sergilenen arabalarda gelecekten izler de yer alıyor. Birçok arabada üstün teknoloji bulunuyor.