Dışkı skandalı!

115 ülkede bulunan restoran devi KFC’nin İngiltere’deki ürünlerinin içinden dışkı çıktı. Yapılan analiz sonuçları, buzlarda bakteri olduğunu gösterdi. Şirket, inceleme başlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2016 Güncelleme 26 Nisan 2016, 01:40
Dışkı skandalı!

İÇİNDEKİLER

Türkiye dahil 115 ülkede 17 binden fazla şubesi bulunan ABD'li dev restoran zinciri Kentucky Fried Chicken'ın (KFC) bir şubesindeki buzlarda dışkı kalıntılarına rastlandı.

'İNCELEME BAŞLATTIK'
İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yayınlanan ve yiyecek-içeceklerin hijyen değerlendirmelerinin ekrana yansıtıldığı 'Rip Off Britain' adlı programda; dışkılı buzlara zincirin Britanya'nın Birmingham şehrindeki şubesinde rastlandığı belirtildi. Program bu iddiasını, Leeds Beckett Üniversitesi'nde yaptırdığı analiz sonuçlarıyla da kanıtladı. Analizin sonuçlarını değerlendiren Dr. Margarita Gomez Escalada, buzlarda yüksek oranda bakteri bulduklarını söyledi ve bu bakterilerin ya buzun yapıldığı suda ya da buzun kendisinde bir kirlenme olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti. Escalada, bu buzların tüketilmesinin enfeksiyona yakalanma riskini artırdığını vurguladı. İngiltere'yi karıştıran yayının ardından, dünyanın hemen her yerinde şubeleri bulunan fast food zinciri bir açıklama yayınladı. Şirket, bulguların hayal kırıklığı yarattığını belirterek, 'derhal inceleme başlatıldığını' açıkladı. TÜRKİYE'DE 103 şube KFC'nin, Türkiye'de de 22 ilde 103 restoranı bulunuyor. Kızartılmış tavuk başta olmak üzere, çoğunlukla tavuklu ürünler satan fast food zincirinin, bu olayın ardından uzun bir süre başı ağrıyacağa benziyor.