Hileli gıdalara karşı bir uyarı da sektörden geldi.
Şahin Sucukları Yönetim Kurulu Danışmanı Hakan Sinangil, işlenmiş et sektörünün
yüzde 43'ünün merdiven altı üretimden oluştuğunu söyleyerek, "Tanımadığınız, ambalajı ve üretim lisansı olmayan gıda maddelerine karşı dikkatli olun" dedi. Şahin markasının 1923'ten beri var olduğunu belirten
Sinangil, "Bakanlık'ın atadığı veterinerler kesim öncesi, kesim müddetince ve paketlenme aşamasında ürünleri denetler. Ulusal zincirlerin depolarında ürünlerimiz tekrar bağımsız analizden geçer. AB uygunluk lisansımız da var" diye konuştu. İşlenmiş et sektöründe
93 çeşit farklı ürün ile haftada
27 bin 400 noktaya ulaştıklarını, aylık
2 milyon 305 bin vakumlu paket imalatı gerçekleştirdiklerini anlatan
Sinangil, her bir ürünün 1 yıllık bir Ar-Ge sonucunda ortaya çıktığını, tuzsuz, acısız, kokusuz
kişiye özel ürünleri olduğunu belirtti.
Hilenin en çok görüldüğü alanların başında et ürünleri geliyor. Sektör temsilcileri, özellikle bilinir ve güvenilir markaların ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini söylüyor.
'GELİRİMİZİ PAYLAŞIYORUZ'
Elde ettikleri geliri paylaştıklarını kaydeden
Hakan Sinangil, "Koruncuk Vakfı ve Türk Kızılay'ını destekliyoruz.
Şahin, sadece et üretim tesisi değil, gelirini ihtiyaç sahipleri ile de paylaşan sosyal sorumluluk bilincinde olan Türkiye'nin ulusal butik markasıdır" dedi.
Sinangil, vakıf, dernek ve kurumlara desteklerinin devam edeceğini ifade etti.