Büyümede ışık hızı

Gebze'de yeni bir veri merkezi açacak olan Turkcell Superonline, gelirlerini yüzde 38 artırarak 328 milyon liraya ulaştırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Kasım 2014 Güncelleme 05 Kasım 2014, 00:06
Büyümede ışık hızı

İÇİNDEKİLER

2014 yılı ikinci çeyreğinde gelirlerini geçen yıla oranla yüzde 38 artıran Turkcell Superonline, kazancını 328 milyon TL'ye yükseltti. Amortisman, vergi ve faiz öncesi kârında (AVFÖK) yüzde 51'lik artış sağlayan şirketin AVFÖK marjı ise büyüyen ölçek etkisiyle yüzde 27.8'e çıktı.

İKİ KAT HİZMET VERİLECEK
2.5 milyar TL'lik yatırımla gerçekleştirdiği fiber ağ ile 2 milyon ev ve işyerine 1000 Mbps hızla internet hizmeti veren Turkcell Superonline, üçüncü çeyrekte 33 bini fiber olmak üzere toplam 69 bin yeni müşteri kazandı. Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, "Geride bıraktığımız dönemdeki performansımızı son çeyrekte de sürdürüp, istikrarlı büyümeye devam edeceğiz" dedi. Turkcell Grup tarafından sunulan bütünleşik telekom çözümleri kapsamında veri merkezi hizmetlerinin önemine işaret eden Murat Erkan, "Gebze'de açılacak yeni veri merkezi ile birlikte hizmet kapasitemiz iki kat artacak" diye konuştu.

Gizem KOÇAK