Oyunu bozalım

Şiddet eylemlerine tepki gösteren iş dünyasının temsilcileri, haince senaryoyu bozmak için birlik içinde olmamız gerektiğini belirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2014 Güncelleme 11 Ekim 2014, 02:08
Oyunu bozalım

İÇİNDEKİLER

IŞİD terörünü bahane göstererek ülkemizin dört bir tarafında başlatılan şiddet eylemlerine, iş dünyasından tepki geldi. İş dünyasının temsilcileri, vatandaşları sağduyuya davet ederek, birlik çağrısı yaptı. Öte yandan Hak-İş, Kamu-Sen, Memur-Sen, TZOB, TİSK, TESK, Türk-İş ve TOBB'un oluşturduğu AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi, bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Talepler sokak barbarlığı ile aranmaz. Birileri ülkemizde kardeş kavgasını başlatmak istiyor. Millet olarak bu oyunu bozmak zorundayız" denildi.

* Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral: "Türkiye'nin elde ettiği kazanımların bu şekilde heba edilmesine göz yumulamaz. Şiddet eylemleri kimseye fayda sağlamaz. Haince senaryoyu planlayanlar amacına ulaşama-yacak. Yaşananlar provokasyondan öte haince hazırlanmış bir senaryo. Yapılanlar, Türkiye'nin milli ve manevi tüm hassas değerleriyle oynanılan karanlık bir proje. Bu kadar kısa sürede böylesine bir ortamla karşı karşıya kalınması tesadüf olamaz."

* Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nail Olpak: "IŞİD terörünü gerekçe göstererek şehirlerimizde ölümlere varacak kadar şiddet içeren tepkileri demokratik haklar ile bağdaştıramadığımızı belirtmek isteriz. 'Büyük barış projesi' olarak tanımladığımız 'çözüm süreci' arifesinde bu olayların meydana gelmesini manidar bulduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Hak hiçbir zaman şiddet ile talep edilemez. Kardeşliğin sürekliliğini tesis edecek 'çözüm sürecini' baltalayacak her türlü oluşumun da karşısında yer alacağız."

*Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen: "Kobani ile Suruç arasındaki en temel fark Atatürk'tür. Atatürk büstüne ve Türk bayraklarına saldıranlar, ambulansları ve belediye otobüslerini yakanlar anayasa ve yasalar çerçevesinde engellenmeli. TÜGİAD olarak herkesi sükunete ve itidalli davranmaya davet ediyoruz."

*TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça: "Hem ülkede kaos ve güvensizlik ortamı yayan hem de ekonomiyi derinden etkileyen bu olayların bir an önce dinmesini ve bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Bu konuda Türkiye'nin bağımsız ve tarafsız iş dünyası örgütü olarak üzerimize düşeni her zaman olduğu gibi yapmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim."