Yabancı tarifesi

Yabancı turist 5 günlük tatili uçak ve otel dahil 208 euroya (559 lira) yaparken; Türkler bunun 4 katını ödedi. Ucuz fiyat turist sayısını artırdı, İspanyollar isyanda

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2013 Güncelleme 15 Ekim 2013, 00:00
Yabancı tarifesi

İÇİNDEKİLER

Kural değişmiyor; Türk turist kendi vatanında yabancıdan kat kat pahalıya tatil yapmak zorunda bırakılıyor. Yabancı turistler için adeta sudan ucuz olan oteller, Türk turiste ise fahiş fiyat çıkarıyor. Avrupalı, Türkiye'de bizim yaklaşık 4'te 1 fiyatımıza tatil yapıyor. Avrupa'dan Türkiye'ye gelecek turistlere, uçak, 3-4 yıldızlı otel ve kahvaltı dahil 5 günlük paket turları 208 eurodan (559 lira) sunulurken; bir Türk turist ise Kurban Bayramı'nda aynı tatile 2 bin 320 liraya varan fiyat ödüyor. Bugün tatile gidecek bir Türk turist, 5 gün için Ege'de 3-4 yıldızlı bir otele kahvaltı dahil bin 500 liraya varan ödeme yapıyor. Bayramdaki pahalı tarife uçak biletlerine de gidiş-dönüş 820 liraya varan para ödüyor.

TEPKİ ÇEKİYOR
Avrupalılar'a sunulan ucuz paketler turist sayısını artırırken, İspanya'daki turizm şirketlerini kızdırdı. Kanarya Adası'ndaki oteller, hükümete başvurarak, turistlerin rezervasyonları iptal edip Türkiye'ye kaçtığını söyledi, tedbir alınmasını istedi.

ANTALYA'YA TURİST YAĞIYOR
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Antalya'da yıl sonu itibarıyla 11 milyonu aşan bir yabancı misafir sayısına ulaşacaklarını söyledi. Antalya Havalimanı'nda ise yıl sonuna kadar gelen ve giden yolcu sayısının 23 milyonu bulacağı belirtildi. Ayık, yakalanan ivmenin büyük başarı olduğunu belirtti.

AVRUPALI'YA 559 TL
Gidiş-dönüş uçak bileti
5 gün oda+kahvaltı konaklama
Toplam: 559 lira

TÜRK TURİSTE 2.320 TL
Gidiş-dönüş uçak bileti
5 gün oda+kahvatı konaklama
Toplam 2 bin 320 lira