Ramazan tarifesi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2013 Güncelleme 30 Haziran 2013, 00:04
Ramazan tarifesi

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Ramazan ayına ateş pahası fiyatlarla giriyor. Gıda tüketiminin arttığı Ramazan öncesinde, sebzeden ete, unlu mamullere kadar birçok gıda ürününe zamlar yapılıyor.

Kimi kesimler zamların haklı gerekçesi olmadığını, fırsatçıların devrede olduğunu söylerken; kimileri de girdi maliyetlerindeki artışlar, mevsimsel etkiler ve stok yetersizliğinin zamları beraberinde getirdiğini savunuyor. Hububat sektörü yetkilileri, "Ramazan'da zam yok" açıklaması yapsa da, son 1 yılda bakliyatta görülen yüzde 30'a varan zamlar dikkat çekti. Ramazan'la birlikte daha fazla rağbet gösterilen et ürünlerinde yaşanan fiyat artışları da, tüketicinin tepkisine neden oluyor. Piyasa fiyatları marketten kasaba yüzde 6 zamlanan et ürünlerinde, Et ve Süt Kurumu'nun aldığı indirim kararı vatandaşı bir nebze de olsa rahatlatıyor. Kurum, kıymanın kilogramını yüzde 4, kuşbaşının kilogramı yüzde 2.2 indirdiğini açıklayarak, piyasa fiyatlarını da düzenlemeye çalışıyor.

NORMALİN ÜSTÜNDE
Sebze-meyvede de el yakan fiyatlarla karşılaşılıyor. Geçtiğimiz günlerde domates 8 liraya, patlıcan 6 liraya kadar çıkarken; daha birçok ürünün fiyatları da mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.


ÖZLEM KAMER TERCANLI