Reklam direnişi

Sokak olaylarını bahane eden firmalar, reklamı durdurdu Aracı ajansların protesto için 'ideolojik' davrandığı belirtildi

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Reklam direnişi
Taksim Gezi Parkı eylemleri ile ekonomik faaliyetleri yavaşlatmaya çalışan 'el', reklam dünyasını da etkiliyor. Olayların başlamasından sonra birçok firma reklamları bir anda keserken, ajanslardan 'Ortam müsait değil' açıklamaları geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da tepki gösterdiği uygulama giderek yaygınlaşıyor. Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı olayları sonrası bazı aracı kurumların reklam verenlerin haberi olmadan ilanları kestiklerini belirterek, "İdeolojik davranmak suretiyle holdinglerin reklamını vermiyor. 'Biz istediğimiz zaman bunu yaparak Türkiye'nin ekonomik itibarını sarsarız' mesajı verme gayretindeler. Bu aracı kurumdan kaynaklanıyor" demişti.

YERLİ VE YABANCILAR BİRLİKTE
Reklamı kesenlerin arasında yerli ve yabancı firmalar birlikte yer alıyor. Reklamlara aracılık eden ajansların yürüttüğü operasyonda gerekçe olarak, "Böyle ortamlarda reklamlardan geri dönüş alamayız" görüşü öne sürülüyor. Bunun yanında sektörde olaylara 'destek' vermek ve ekonomik hareketi zayıflatmak için de böyle bir tercih yapıldığı belirtiliyor.

-ŞİRKET / AJANS-

Anadolu / Hayat Carat

Banvit / Starcom

Benckiser / Medyamax

Coco Cola / Carat

Fritolay / OMD

Genesis İlaç / BGT MEDYA

HSBC / MEC Global

Loreal / MEC Global

Nurol İnş. / Access Medya

Pegasus / Vizeum

Pepsi / OMD

Perfetti / Mediarepublic

Pınar / Carat

Sanset G. / Havas Media

Unilever / Mindshare

Visa / Mec Global