Sözleşmeliye kadro yarın kabinede

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu değiştirme çalışmaları sürerken sözleşmelilerin merakla bekledikleri kadro müjdesi de geliyor Konu, yarın yapılacak Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2013 Güncelleme 27 Ocak 2013, 01:40
Sözleşmeliye kadro yarın kabinede

İÇİNDEKİLER

Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli olarak çalışan binlerce memurun sorunu yarın yapılacak Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak. Kamu çalışanlarının hayatını değiştirecek 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak değişiklikleri tüm detaylarıyla aylar öncesinden duyuran TAKVİM, sözleşmeliler ile ilgili de çok önemli bilgilere ulaştı. Başta Belediye Kanunu ve Teşkilat Kanunu kapsamında görev yapan sözleşmeliler olmak üzere son dönemde işe alınan 60 bine yakın sözleşmelinin de içinde olduğu memurların kadroya geçirilmesi son aşamaya geldi. Bu konudaki çalışma yarın yapılacak Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak. Bu dosya da belediyelerde işçi statüsünde çalışan sözleşmeli veteriner, mühendis gibi üniversite mezunlarının durumu da bulunuyor.

SİSTEM DE GÜNDEME GELECEK
TAKVİM'in ulaştığı kaynaklar, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda sözleşmeli sisteminin devam edip etmeyeceğinin de gündeme gelebileceğini ve özellikle 657 sayılı kanunda yapılacak düzenlemelerin konuşulacağını belirtti. Bu durumda kamuda 4A, 4B ve 4C gibi ayrımların kalkması bekleniyor.

UCUBE DEĞİŞSİN

Abant'taki Çalıştay'a katılan Memur- Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, çalışma şartlarını eleştirerek, "Taşeronluk uygulamasının tüm kamu kurumlarından kaldırılması gerekiyor" dedi. Öte yandan ilk kez TAKVİM'in duyurduğu memurların kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesi ile ilgili de konuşan Gündoğdu, "Ucube yönetmeliğin kaldırılmasını istiyoruz" derken, başlattıkları 10 milyon imza kampanyasında toplanan imzaları da Başbakanlık'a sunacaklarını belirtti.

KADIN ÇALIŞAN ARTACAK
Devlet Personel Başkanlığı'nca Abant'ta düzenlenen 'Kamu Personel Sisteminin Sorunları, Çözüm Önerileri ve 2023 Vizyonu Çalıştayı'na katılan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'de kadın istihdamının istenilen düzeyde olmadığını belirtti. Çelik, "Kadınlarımızın iş gücüne katılımını yüzde 30.7'den yüzde 38'e çıkartmayı hedefliyoruz" dedi.