10 Ocak müjdesi

Çalışma Bakanı Çelik, 2008'de kaldırılan fiili hizmet zammının (yıpranma), gazetecilere tekrar verileceğini açıkladı. Çelik, basın kartı şartı olduğunu belirtti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ocak 2013 Güncelleme 11 Ocak 2013, 01:09
10 Ocak müjdesi

İÇİNDEKİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde basın mensuplarına bir müjde verdi. Çelik, "Gazetecilerin 4 yıllık fiili hizmet süresi zammı kesintisini ortadan kaldırdık" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın günün anlamına uygun şekilde, 2008'de kaldırılan fiili hizmet süresi zammının çalışan gazetecilere verilmesiyle ilgili bir talimatı olduğunu belirten Bakan Çelik, yeni düzenlemeden bizzat gazetecilik mesleğini icra edenlerin yararlanacağını, geçmişten farklı olarak basın kartı şartı getirildiğini ifade etti.

YASA KABUL EDİLDİ
Çelik' in müjdesini verdiği tasarı, dün gece Meclis'te kabul edildi. Buna göre, milletvekilleri, dışarıdan atanan bakanlar ve gazeteciler de daha önce olduğu gibi fiili hizmetzammından yararlanacak.

4.5 MiLYON VATANDAŞA MECLiS'TEN GüZEL HABER
TBMM'de, sigortalı lehine düzenlemeler içeren ve 4,5 milyon vatandaşı ilgilendiren tasarı kabul edilerek yasalaştı. Yasanın bazı maddeleri şöyle: Prim borcu olduğu için bir yakınının üzerinden doktora giden Bağ-Kur'lular, SGK tarafından bu konuda kendilerine çıkarılacak borçları ödemeyecek. Emekli olduktan sonra kamuda çalışmaya devam edip, emekli aylığıyla birlikte maaş da alan memurlar, bu aylıklara ilişkin borçlarını taksitlendirebilecek. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye başlayan öğrenciler 120 gün süreyle sağlık hizmetlerinden yararlanacak.