Babasının kızları

Türkiye'de kadın yönetici sayısı hızla artıyor. Birçok ünlü ismin kızı iş hayatında babasının izinde ilerliyor. Genç kadın patronlar, yönetim koltuğunda iddialı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2012 Güncelleme 23 Eylül 2012, 00:00
Babasının kızları

İÇİNDEKİLER

İş dünyasında topuk sesleri yükseliyor. Genellikle babadan oğula geçen şirket yönetimlerine, kadın eli değmeye başladı. İyi eğitim alan, donanımlı kadınlar, özellikle aile şirketlerinde daha fazla söz sahibi oluyor. Birçok işadamı koltuğunu kızına devrederken, birçoğu da bunun hazırlıklarını yapıyor. Babalarının izinde ilerleyen genç kadın patronlar, başarıları ile onları gururlandırıyor. Bayrağı henüz devralmamış olanlar ise, babalarının yanında çalışarak yönetim koltuğuna iyice ısınıyor. İşte babalarının kızları...

Her zaman birlikteler
Limak Holding'in Başkanı Nihat Özdemir'in kızı Ebru Özdemir: İnşaat mühendisi olan ve Amerika'da master yapan Ebru Özdemir, Limak Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi olarak her an babasının yanında yer alıyor. Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da yürütüyor.

'Başarı ekip işidir'
Güral Porselen'in patronu İsmet Güral'ın kızı Harika Güral: Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Güral Porselen'in Yönetim Kurulu Üyesi. Kendini bildi bileli işin içinde olduğunu söylüyor. Karar alırken öncelikle ekibine danıştığını, son aşamada ise uygun olursa babasının da fikrini mutlaka sorduğunu kaydediyor.

'Cesaret ve disiplin şart'
Sarar Giyim'in patronlarından Celalettin Sarar'ın kızı Gözde Sarar: Sarar Kadın'ın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı. Küçük yaşlardan itibaren Sarar Giyim'in her departmanında çalışarak işe mutfaktan başlamış. İş hayatında başarı için cesaretin ve disiplinin şart olduğunu düşünüyor.

3'üncü kuşak iş başında
Doluca Şarapları'nın Başkanı Ahmet Kutman'ın kızı Sibel Kutman Oral: ABD'de Wesleyan Üniversitesi'nde okudu. 1997 yılında 3'üncü kuşak olarak işe başladı. Şirketin Pazarlama Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi.

Genç yaşta yönetimde
Kıraça Holding Başkanı İnan Kıraç'ın kızı İpek Kıraç: 25 yaşındaki İpek Kıraç, Kıraça Holding bünyesindeki tekne üreticisi Sirena Marine'in yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Porselenin sultanları
Kütahya Porselen'in patronu Nafi Güral'ın kızları: Hediye Güral turizmden sorumlu, Sema Güral Sürmeli Tasarım Grup Başkanı, Gülden Güral ise ambalaj fabrikasının başında. Kızkardeşler, ilkokulda fabrikaya gitmeye başlamışlar.

Hem başkan hem CEO
Kale Grubu'nun kurucusu İbrahim Bodur'un kızı Zeynep Bodur Okyay: Kale Grubu Başkanı ve CEO'su olarak görev yapan Zeynep Bodur, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme mezunu. Harvard Üniversitesi'nde yönetici yetiştirme programına katılan Bodur, 1993 yılından itibaren grupta çeşitli pozisyonlarda görev aldı.


ÖZLEM KAMER TERCANLI