Koç minibüs

Ford Otosan ticari aracı Transit için 2 yeni modelini banttan indirirken, Mustafa Koç'a hazırlanan Transit Custom makam aracı dikkat çekti. VIP araçta yok yok...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2012 Güncelleme 24 Temmuz 2012, 00:57
Koç minibüs

İÇİNDEKİLER

Ford'un ticari aracı Transit ürün ailesinin yeni üyeleri Tourneo Custom ve Transit Custom, Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nda düzenlenen törenle dün banttan indirildi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un da, törene kendisi için hazırlanan VIP tarzı Transit Custom araçla gelmesi dikkat çekti. Özel TV ve müzik sistemleri ile donatılmış olan araç herkesin ilgi odağı olurken; Koç, minibüsü makam aracı olarak kullanacağını söyledi. Benzer bir aracın Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç için de hazırlanacağı öğrenildi.

84 YILLIK HİZMET
Yeni modellerin banttan indirilmesi töreninde konuşan Mustafa Koç, ekonominin 'bel kemiği' olan otomotiv sektörüne 84 yıldan beri hizmet vermekten büyük gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. Ford Otosan'ın 2012-2014 yılları arasında sürekli yeni model lansmanları yapmaya devam edeceğini belirten Koç, "Önümüzdeki dönem yeni yatırımlarla ve Kocaeli fabrikamızın yanındaki Yeniköy fabrikamızın tamamlanmasıyla kapasitemizi 400 bin adede çıkaracağız" dedi. Ford Otosan'ın, bugüne kadar 2.9 milyon araç üretip, 1.7 milyon araç ihraç ettiğini söyleyen Koç, bugünlere gelinmesinde Transit ailesinin çok büyük bir payı olduğunu kaydetti.

Ford Avrupa Başkan Yardımcısı Jeff Wood ise, "Yeni iki model, 2001 yılından bu yana Transit'in evi sayılan Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nda üretilecek" diye konuştu. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de, yeni modellerin yılda 130 bin adet üretileceğini dile getirdi.