Arçelik dünya patent ligine adını yazdırdı

7 Ar-Ge merkezine sahip Arçelik, dünya patent liginde 95'inci sırada yer alarak, listeye adını yazdıran tek Türk şirketi oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2011 Güncelleme 08 Temmuz 2011, 00:00
Arçelik dünya patent ligine adını yazdırdı

İÇİNDEKİLER

Arçelik, 20 yıl önce kurduğu Ar-Ge bölümünün çalışmalarını basın mensuplarıyla paylaştı.
Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Ar-Ge çalışmalarının kendilerine uluslararası açılımın da anahtarı olduğunu söyledi. Çakıroğlu, şöyle konuştu: "Kendi teknolojimizle istediğimiz her pazara girmeye başladık. 115 ülkede Arçelik ürünleri satılıyor. Bu sahip olduğumuz Ar-Ge yetkinliğinin bir sonucu. Yılda 70 ila 100 milyon dolar aktardığımız Ar-Ge yatırımlarımız artarak devam ediyor. Arçelik Türkiye'de en fazla Ar-Ge merkezine ve en fazla patent başvurusuna sahip. Dünya patent liginde ilk 500'de 95'inci olan tek Türk şirketi."

FİYAT ARTIŞI YOK
Arçelik'in ciro itibarıyla bakıldığında Avrupa'da beyaz eşya sektöründe 3. büyük oyuncu olduğunu belirten Çakıroğlu, geçen yıl 7 milyar TL'nin üzerinde ciro elde ettiklerini diye getirdi. Demir çelik fiyatlarındaki artışın beyaz eşyaya yansıyıp yansımayacağı konusunda ise Çakıroğlu, şunları kaydetti: "Biz verimlilik artışıyla zam yapmak bir yana, agresif kampanyalar bile düzenliyoruz."