Ucuza kaçma

Can alan sahte içki tatilcileri endişelendirdi. Turizmciler, 'Ucuz fiyata dikkat!' uyarısında bulundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2011 Güncelleme 04 Haziran 2011, 04:11
Ucuza kaçma

İÇİNDEKİLER

TATİL hazırlıklarının hızlandığı şu dönemde yerli ve yabancı turistler sahte içki korkusu yaşıyor. Türkiye'ye gelen 3 Rus turistin sahte içki yüzünden hayatını kaybetmesinin yankıları sürerken, turizmciler önemli uyarılarda bulundu. Tatilcilerin ucuz yiyecek ve içeceğe dikkat etmesi gerektiğini söyleyen turizmcilerin görüşleri şöyle: Mardan Palace Genel Müdürü Cumhur Özen: İçeceklerini badrollü alan işletmelerde böyle bir olayın olması mümkün değildir. Tüm otellere şok kontroller yapılıyor ve içkiler denetleniyor. Ufak tedarikçilerden içkilerini alanlara dikkat etmek lazım. Tatilciler gereğinden fazla ucuz yiyecek-içecek fiyatlarına temkinli yaklaşmalı. Ayrıca bu olayı ülke geneline mal etmemek gerek. Ruslar da böyle düşünüyor ve rezervasyonlarını iptal etmiyor.

TUROB Başkanı Timur Bayırdır: İçkileri toplu satış yapılan yerlerden almak lazım. Ayrıca işletmelerin açık içki ruhsatı olmalı. Sahte içki ile insan canına kast edenler katildir. Turizm acentelerinin ve tur yetkililerinin de müşterilerinin gideceği noktaları iyi araştırmaları ve denetimden geçip geçmediklerini kontrol etmeleri gerekiyor.

TÜROFED Başkanı Ahmet Barut: Türkiye'deki otellerin denetimi üst düzeyde. Bizim otellerimize ve kendimize güvenimiz tam. Lokanta ve barlar da bizim kadar denetlenmeli ve sahte içki sorumluları bulunmalı.

Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin: 25 yıldır bu işi yapıyoruz ve bugüne kadar böyle bir şikayet almadık. Oteller bütün işlerini faturalı yaparlar. Bu tip sahteciliklerle hem insanların canına kast ediyorlar hem de turizmi baltalıyorlar. Rus basını 'Bu olayı Türkiye'ye mal etmemek gerek' diye yazdı. Ruslar, bu tip bir şeyi Türkiye'de ilk defa yaşadıklarını ve rezervasyonlarını çekmeyeceklerini belirtti.

SAHTENİN ALTINDAN NAYLON ŞİRKET ÇIKTI
Sahte içkilerle ilgili başlatılan soruşturmada Ankara polisi içkilerin merkezi olarak gösterilen şirketlerin adreslerine baskın yaptı. Antalya'daki N. adlı firmanın zehirlenmelere yol açtığı iddia edilen içkileri satın aldığını söylediği Ankara merkezli firma soruşturmada bulunamadı. Sadece Vergi Dairesi'nde kaydı çıktı. Öte yandan İstanbul'da bir işyerine yapılan baskında farklı markalara ait 2 bin 537 şişe sahte içki ele geçirildi.