Cinsellik eziyet oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2011 Güncelleme 16 Eylül 2011, 00:00
Cinsellik eziyet oldu

İÇİNDEKİLER

Hocam ben 23 yaşında üniversiteli bir genç kızım. Yeni tanıştığım bir gençle çıkmaya başladım. İlkinde bir otomobilde yarım yamalak seviştik. Ancak sonrakiler bana da ona da eziyet olmaya başladı. Tam orgazm olacağım sırada arkamdan bir ter boşalıyor ve katılıp kalıyorum. Arkadaşım da çok kötü oluyor. Ben soğuk bir kadın mıyım? NİLAY M.

CEVAP
Sizin durumunuz tipik vajinismus tanımına uymuyor. Anlattığınıza göre biraz yersizlik, biraz densizlik sözkonusu... Cinsel mutluluk ani bir hevesle kapı arkasında veya bir otomobil koltuğunda yakalanacak kadar basitçe elde edilemez. Aşk gibi seks de emek ister, zaman ister. Sevgilinizle kafaca uyuşmanız nasıl zamanla olacaksa, ten uyumu da zamanla mümkün olabilir. Bir de uygun ortam ve ilişkiyi belirli bir süre sağlıklı yürütmek şarttır. Her şey yavaş yavaş, tamam mı kızım. Geç olsun, güç olmasın...

GECELER KABUS GİBİ
Bekar bir memurum. Şimdiye kadar korkumdan hiçbir kadınla beraber olamadım. Her gecem adeta kabus dolu geçiyor. Rüyamda ne zaman bir kadına yaklaşsam benimkini kökünden kestiğini görüp çığlıklar atarak uyanıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım... NECATİ U.

CEVAP
Çocuklar ilk yaşlardan itibaren cinselliğinin farkına varmaya başlar. Annebabalar çoğu kez bunu bilmedikleri için cinsel eğitimi ihmal ederler. Halbuki bu eğitim gelecekteki cinsel hayatımızı şekillendirir. Özellikle erkek çocuklar, 2-6 yaş arasında yavaş yavaş erkekliğe alıştırılmalıdır. Travmaya yol açacak söz ve davranışlardan kaçınılmalıdır. Size de muhtemelen küçüklüğünüzde 'Pipini keserim' gibi anlamsız şakalar yapılmış!.. Veya içinize sünnetçi korkusu kaçmış. Çözüm uzman bir psikologda dostum...

AŞILAMA İŞE YARAR MI?
Eşim 30, ben ise 27 yaşındayım. Çocuk istiyoruz ama eşimin sperm sayısı düşük. Aşılama ile gebe kalma şansımız var mı?

CEVAP
Varikosel yani testisin toplar damarlarının genişlemesi sperm hücrelerinin öncelikle ileri hareketlerini kısıtlar, ardından ise sperm sayısını azaltır. Varikosel tedavi edilmeden aşılama yapılırsa çocuk sahibi olma şansı azaltır.

İLİŞKİDEN VİRÜS KAPTIM
22 yaşındayım. 2 hafta önce şüpheli bir ilişki yaşadım. Penisimden yoğun şekilde sarı-yeşil renkte akıntı gelmeye başladı. İdrarımda da çok fazla yanma var. Virüs kaptığımı düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, halk arasında bel soğukluğunun acilen tedavisi gereklidir. Buradan ilaç ismi yazamayız ancak bir kliniğe başvurursanız tedaviniz yapılacaktır. Tedavi hemen yapılan bir antibiyotik enjeksiyonundan ve 10 gün süre ile kullanacağınız bir tabletten oluşmaktadır.