TIMELINE

24 Kasım 2021
JGK son dakika 5 bin uzman erbaş alımı FYT ve mülakat sınavları ne zaman?
Jandarma Genel Komutanlığı'na ihtiyaç duyulan boş kontenjanlara toplam 5 bin sözleşmeli uzman erbaş (erkek) alımı yapılıyor. Başvular 01-10 Ekim tarihleri arasında alındı. Başvurusu kabul edilen adaylar şimdi de mülakat ve fiziki yeterlilik sınavı için araştırmalara başladı. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan son açıklamada, 2022 yılında yapılması planlanan 5 bin uzman erbaş alımı için düzenlenecek Fiziki Yeterlilik testi ve Mülakat sınavının tarihleri değiştirildi. Peki, 2022 Uzman Erbaş alımı fiziki yeterlilik testi ve mülakat sınavı ne zaman yapılacak? JGK son dakika fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları hangi tarihte? İşte detaylar...
24 Kasım 2021
Kar ve sağanak yağış uyarısı! O iller tek tek açıklandı
Son dakika güncel hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğünden geldi. 24 Kasım 2021 Çarşamba günü için yapılan hava durumu tahminlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgeleri için kar yağışı uyarısı yapıldı. Ülke genelinde ise havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtilirken, bazi iller için kuvvetli sağanak yağıl uyarısında bulunuldu. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de bugün hava nasıl olacak? İşte 5 günlük güncel hava durumu raporu...
24 Kasım 2021
24 Kasım canlı dolar alış - satış fiyatları! 1 dolar kaç para oldu?
24 Kasım dolar ve euro kurunda yaşanan gelişmeler anbean takip ediliyor. Dolar, Euro ve Sterlin kurunda yaşanan yukarı yönlü hareketlilik nedeniyle anlık fiyatlar arama motorlarında sorgulanıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dün piyasaların gün sonunda doların efektif kurunu alışta 12,1470 lira, satışta 12,1957 lira olarak açıkladı. Piyasalarda yaşanan dalgalanma nedeniyle dolar kurundaki değişim 24 Kasım Çarşamba günü merak edilmeye başlandı. Peki, 24 Kasım dolar ne kadar? Euro ve Sterlin kaç TL oldu? Serbest piyasada dolar ne kadar? İşte anlık canlı dolar alış satış fiyatları!
24 Kasım 2021
Merkez Bankası'nın dolar satmaması İngiliz'e dert oldu
Türkiye ekonomisine başlatılan döviz kuru odaklı saldırı, dolar ve euronun son hareketleriyle bir kez daha gözler önüne serildi. Saldırının bir ayağı olan Londra merkezli yatırım kuruluşlarının çalışanı İngiliz finansçı Timothy Ash, Türk Lirası'nın değerinin kritik bir noktada olduğunu öne sürerek Merkez Bankası'nın dolar satarak duruma niçin müdahale etmediğini ve Türkiye'nin neden IMF'den borç almadığını sorguladı.
24 Kasım 2021
Öğretmenler Günü Google Doodle oldu! Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıktı?
Bizleri yetiştiren, kıymetli öğretmenlerimiz için Google bu yıl da 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü unutmadı. Bu anlamlı günde Google Öğretmenler Günü'ne özel ana sayfasında Doodle tasarımı oluşturarak, arı görselli öğretmen ve öğrencilerine yer verdi. Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür. Biz de haberimizde 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tarihi, önemi ve anlamı hakkında bilgilere yer verdik. Peki, 24 Kasım Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıktı? İşte tüm merak edilenler!
24 Kasım 2021
Manisa'da kontrolden çıkan tır kaza yaptı! İkiye bölündü
Manisa'da yağışlı hava nedeniyle kontrolden çıkan tır, aynı yönde giden bir başka tıra çarparak refüje çıktı. Tırın kupa bölümü orta şeridi aşarak karşıya geçti. İkiye bölünen tırın kupası kazanın şiddetini gözler önüne serdi.
24 Kasım 2021
Adana'da bir kadın silahla vurulmuş halde bulundu
Adana'da apartman bahçesinde bir kişinin hareketsiz yattığı ihbarı geldi. Olay yerine gelen polis ekipleri incelemenin ardından kadın için sağlık ekiplerini sevk etti. Hastaneye kaldırılan kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İşte kan donduran haberin tüm detayları...
24 Kasım 2021
İzmir'de gece yarısı FETÖ operasyonu
Son dakika haberi... İzmir'de gece yarısı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar düzenlendi. Düzenlenen operasyonlar kapsamında aralarında emniyet ve jandarma mahrem yapılanması içerisinde yer alan 31 şüpheli yakalandı.
24 Kasım 2021
Ünlü ekonomistten dolar/TL yorumu
İç ve dış güçler tarafından son zamanlarda Türk Lirası alçakça hedef alınıyor. Türk Lirası'na değer kaybettirerek bir darbe girişiminde bulunmak isteyenlerin planlarını ünlü ekonomist Robin Brooks, paylaştığı görsellerle adeta ispatladı. Brooks sosyal medya hesabından yaptığı grafikli paylaşımda, Türk Lirası'na karşı nasıl bir manipülasyon yapıldığını gözler önüne serdi.
24 Kasım 2021
Firari vatan haini Can Dündar'dan skandal açıklama!
Dolar ve Euro'da son günlerde yaşanan spekülatif artış ile birlikte döviz kurlarında yukarı yönlü artış sürüyor. Meselenin ekonomik değil siyasi olduğu Türkiye'nin büyüme ve ihracat rakamlarıyla gözler önüne serilirken spekülatif krizden rol devşiren küresel faiz lobileri, mandacı iktisatçılar, FETÖ'cüler, ve muhalefet kriz havası oluşturmanın peşinde! Firari vatan haini Can Dündar, skandal bir açıklama yaparak "Şimdi beklenen, bu iktisadi krizin bir siyasi krize evrilmesi ve seçimi kaçınılmaz hale getirmesidir" açıklamasında bulundu.