TIMELINE

20 Kasım 2021
Göreve dönecek mi? Doktorundan flaş açıklama!
ABD Başkanı Joe Biden'ın doktoru Kevin O'Connor, bugün yaptığı rutin kontrolün ardından Biden'ın sağlık durumunun "başkanlık görevlerini yerine getirmeye uygun" olduğunu açıkladı.
20 Kasım 2021
ABD, o ülkeye uyguladığı yaptırımları kaldırdı!
ABD, doğu Afrika ülkesi Burundi'ye 2015'ten bu yana uyguladığı yaptırımları kaldırma kararı aldı. Eski Başkan Barack Obama, 2015'teki siyasi kriz sonrası Burundi'de askeri ve güvenlik görevlilerine yaptırım uygulamaya başlamış ve ulusal bir acil durum ilan etmişti.
20 Kasım 2021
Rehin alınan 544 kişi kurtarıldı!
Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Zamfara eyaletinde iki ayda silahlı kişilerin rehin aldığı 544 kişi kurtarıldı. Kurtarılanların arasında 95 öğrenci bulunuyor.
20 Kasım 2021
Ege'de çok sayıda kaçak göçmen kurtarıldı!
İzmir Çeşme ve Dikili ilçeleri açıklarında, Yunanistan’a geçmeye çalışan ve Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 68 kaçak göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.
20 Kasım 2021
Husilere ait 3 İHA imha edildi!
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen'deki Husilerin Suudi Arabistan topraklarına gönderdiği bomba yüklü 3 insansız hava aracının (İHA) imha edildiğini duyurdu.
20 Kasım 2021
Tekne battı! Çok sayıda çocuk öldü
Nijerya'nın Jigawa eyaletinde bir yolcu teknesinin Gasanya Nehri'nde batması sonucu 7 kız çocuğu hayatını kaybetti. Jigawa Polis Halkla İlişkiler Sorumlusu, teknenin Mevlit Kandili kutlamalarından dönen çocukları taşıdığını ifade etti.
20 Kasım 2021
Feci kaza! Ortalık savaş alanına döndü
İstanbul Kadıköy'de bulunan Bağdat Caddesi'nde seyir halinde olan lüks otomobil, alkollü olduğu iddia edilen sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu özel bir hastanenin önünde park halinde bulunan 4 otomobile çarptı. Kazada takla atan otomobilin sürücüsü hafif yaralandı. İşte ortalığın savaş alanına döndüğü feci kazadan görüntüler...
20 Kasım 2021
CHP işi helalleşme! Skandal başörtüsü sözleri...
CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, yandaş TELE 1'de Uğur Dündar'ın sunduğu 'Demokrasi Arenası' isimli programda başörtüsü ile ilgili skandal açıklamalarda bulundu. Altay, "Baş açmakla din elden gitmez; baş kapatmakla din elden gitmez" dedi. CHP'li vekilin 28 Şubat dönemini aratmayan bu sözleri 'helalleşme' çıkışının oy için araçsallaştırıldığını bir kez daha gözler önüne serdi.
20 Kasım 2021
Herkes Bursalı sanıyordu! Memleketi bakın neresi çıktı
İbrahim Büyükak bakın aslen nereliymiş! Çok Güzel Hareketler Bunlar ekibinin öne çıkan isimlerinden İbrahim Büyükak ve Zeynep Koçak'ın kaleme aldığı Küçük Esnaf filmi televizyon ekranlarında izleyici ile buluştu. Filmin yayınlanmasının ardından İbrahim Büyükak'ın hayatı da merak edilip araştırılmaya başlandı. Çocukluk aşkı Nurdan Beşen ile mutlu bir evlilik sürdüren ünlü oyuncunun özellikle memleketi merak edildi. İnternet kullanıcıları, "İbrahim Büyükak aslen nereli?" sorusunun yanıtını arattı. Üniversite eğitimini Bursa'da tamamlayan ve burada bir süre köşe yazarlığı yapan oyuncunun memleketini duyanlar ise şaşkınlığını gizleyemedi. İşte İbrahim Büyükak'ın memleketi...
20 Kasım 2021
Hollanda karıştı!
Son dakika haberleri... Hollanda'da sokaklar karıştı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamaları karşıtı gösteride eylemciler polisle çatıştı. Kamu yayın kuruluşu NOS'de çıkan haberde ise en az bir polis arabasının ateşe verildiği, diğer polis araçlarının da hasar gördüğü bildirildi. Polisin silahsız göstericiyi vurma anı ise kameraya yansıdı.