TIMELINE

12 Kasım 2021
12 Kasım evde bakım maaşı yatan iller listesi!
Sabahın ilk saatlerinden itibaren 12 Kasım evde bakım maaşı yatan iller güncel liste araştırmaları hız kazandı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı ve engelli hastası bulunan vatandaşlara aylık olarak bu desteği veriyor ve bu destekten yararlanmak için şartlar neler? İlk kez başvuru yapacaklar içi şartlara dair bilgileri haberimizde derledik. Peki Kasım ayının ortalarının yaşandığı şu günlerde Evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Evde bakım maaşı ne kadar? İşte yanıtı…
12 Kasım 2021
Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları bugün başladı!
Binlerce kişi tarafından heyecanla beklenen Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları bugün başladı ve müracaat edecekler pek çok sorunun cevabını araştırır oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere 40 bin personel alımı yapacağını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı 40 bin sağlık personeli alımı başvuruları ile ilgili yüm detaylar merak konusu oldu. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için eczacı, uzman tabip, diş tabibi gibi personellerin alınacağı 40 bin personel atama kura çekiminin yapılacağı tarih de belli oldu. İşte detaylar…
12 Kasım 2021
Tarihi an! 60 yılda 600'ü aştı
SpaceX'in, Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) "Crew-3" mürettebatını taşıyan kapsül, Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUI) bağlandı. UUI'ye yerleşen 4 kişilik "Crew-3" ekibi, 6 ay boyunca 200'den fazla bilimsel deney üzerinde çalışacak. Dün yörüngeye gönderilen 4 astronotla birlikte 60 yılda uzay yolculuğuna çıkan astronot sayısı 600'ü aştı.
12 Kasım 2021
Dev piton yumurtalarına dokunulunca saldırdı
Şüphesiz ki doğada en fazla korku veren hayvanların başında dev yılanlar geliyor. Bazısı kocaman bir boğayı mideye indirirken insanlara saldıran hatta vahşice yiyen pitonlar da haberlere konu oldu. Bu kez ise dev bir piton henüz yumurta halinde olan yavrularını korumak için kendisini besleyen adama korkusuzca saldırdı. Kameralara kayıt edilen o anlar izleyenlere panik dolu anlar yaşattı.
12 Kasım 2021
Alkollü kadın önce kaza yaptı sonra hakaret etti
Son dakika haberi... Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde akşam vakti bir tuhaf olay yaşandı. Direksiyon başındaki alkollü bir kadın otomobili ile önce aydınlatma direğine çarptı ardından polis ekiplerine direndi.
12 Kasım 2021
Iğdır'da savaş gibi kavga!
Iğdır'da savaş gibi bir kavga meydana geldi. Husumetli iki grup sözlü tartışmanın ardından ellerine geçirdikleri taş, sopa, demirleri birbirine atan grup hızlarını alamayınca orada bulunan nalburcudan keser, kazma sapı, sopaları alarak birbirlerine saldırdı. O anlar kameraya yansıdı.
12 Kasım 2021
Cani! Önce ezdi sonra tekmeledi
Son dakika haberleri... Ordu'da deheşete düşüren bir olay yaşandı. brahim Pişkin (47) isimli şahıs boşanma aşamasındaki eşi Selime Pişkin'i, yolda yürüdüğü sırada çocuklarının gözü önünde kullandığı taksiyle ezdi, ardından araçtan inerek tekmeledi. 4 çocuk annesi Pişkin, tüm müdahaleye rağmen ambulansta hayatını kaybetti.
12 Kasım 2021
3600 Ek göstergede son durum! Açıklama geldi: 3600 Ek gösterge nedir? 3600 Ek gösterge şartları neler, kimlere verilecek?
3600 Ek gösterge ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından açıklama geldi. 3600 ek göstergede son durum yakından takip ediyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ''Bakanlığımızın önündeki çalışma takviminde 3600 ek gösterge konusunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunmakta ve bu iki konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir.'' denildi. Peki; 3600 Ek gösterge şartları neler, kimlere verilecek? İşte 3600 Ek göstergede son durum!
12 Kasım 2021
"Siyasetin 'bacısı' olamazsınız"
Son dakika haberleri... İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına küfretmesine Meral Akşener sahip çıktı. Akşener ve Türkkan'a tepkiler yükselirken AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e açık bir mektup yazdı. Keşir, "Kadının siyasette etkin varlığından söz ederken, erkeklerin eleştirdiğimiz üslup ve tarzı ile siyaset yapmasını kastetmemiştik. Küfürlü bir dil kullanarak, sizin de sık sık dile getirdiğiniz gibi siyasetin 'bacısı' olamazsınız." ifadelerini kullandı.
12 Kasım 2021
Hakan Ural iyileşti mi?
Koronavirüs tedavisi gören ‘Neler Oluyor Hayatta’ programının sunucusu Hakan Ural'ın sağlık durumu hakkında son dakika gelişmesi yaşandı. Yoğun bakıma kaldırıldığı iddia edilen Ural sosyal medya hesabından son durumuna ilişkin bilgi verdi. Ünlü sunucunun hayranları günlerdir Hakan Ural'ın sağlığı nedeniyle endişeliydi güzel haberi kendisi verdi. Peki akan Ural iyileşti mi? Sağlık durumunda son dakika gelişmesi! Hakan Ural kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Hakan Ural evlilikleri ve çocukları...