TIMELINE

23 Kasım 2021
Bulgaristan’da felaket! 46 kişi yanarak can verdi
Son dakika haberi! Başkent Sofya’nın batısında, Kuzey Makedonya plakalı bir yolcu otobüsünün alev yanması sonucu, ilk belirlemelere göre en az 46 kişi yanarak öldü. Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan’da meydana gelen otobüs kazası ve huzurevindeki yangında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Öte yandan yanan otobüsün son görüntüleri ortaya çıktı. İşte Bulgaristan'da yanan otobüsün Esenler'deki otelin önünden hareket etmeden önce kaydedilen son görüntüleri...
23 Kasım 2021
24 Kasım okullar tatil mi?
Her yıl 24 Kasım günü kutlanan Öğretmenler Günü 2021 yılında da en güzel şekilde kutlanacak. Bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü hafta içi Çarşamba gününe denk geliyor. Milyonlarca öğrenci ve veli de 24 Kasım'da okulların durumunu merak ediyor. Ana okulu, ana sınıfı ve kreşlerde okuyanlar miniklerin velileri, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 24 Kasım okullar tatil mi, yüz yüze eğitim var mı? 24 Kasım Öğretmenler Günü resmi tatil mi? sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte cevapları...
23 Kasım 2021
Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı bünyesindeki kurumlara 40 bin personel alınacağını duyurmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sağlık personeli ataması yapılacağını paylaşmıştı. 40 bin personel alımı başvuruları heyecanla bekleniyor. Peki; Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı başvuruları ne zaman? 40 bin sağlıkçı alımı branş, kontenjan ve kadro dağılımı belli oldu mu?
23 Kasım 2021
ABD'de dehşet saçmıştı! Katil yakalandı
ABD'nin Wisconsin eyaletinde aracını kalabalığın üzerine sürerek 5 kişinin ölümüne, 40'tan fazla kişinin yaralanmasına neden olan Darrell Brooks birinci derece cinayetten yargılanacak.
23 Kasım 2021
Edirne'de gece yarısı can pazarı!
Gelen son dakika haberine göre, Edirne'de gece yarısı devrilen bir minibüste adeta can pazarı yaşandı. Kazanın ardından minibüste bulunan 33 kişinin kaçak yollarla Bulgaristan'a geçmek istediği anlaşıldı. Kaza sonucunda 16 kişinin yaralandığı belirtildi.
23 Kasım 2021
Bahçelievler'de yürek yakan kaza!
Son dakika haberi... İstanbul Bahçelievler'de yürek yakan bir trafik kazası meydana geldi. Otomobilin çarptığı aracın sürücüsü yaralanan kardeşi için, "Ben iyiyim sadece kardeşimi merak ediyorum. Dünyada bir tek o kaldı hepsi gitti" dedi.
23 Kasım 2021
Başak Cengiz'in ismi oraya verildi
Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, Karabük Üniversitesine Rektörlüğüne bağlı Mimarlık Fakültesinin adının Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi olarak değiştirilmesine, 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 30'uncu maddesi gereğince karar verildi.
23 Kasım 2021
Ankara'da feci kaza! Karşıdan karşıya geçerken...
Ankara'nın Mamak ilçesinde, karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaş, otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
23 Kasım 2021
‘İçimden geldi’ diyen Gülşen'in paylaşımı çok konuşuldu!
İddialı kostümüyle paylaşma doymuyor! İddialı sahne kostümleriyle sık sık adından söz ettiren Gülşen, son olarak Ankara'da konser verdi. Sahne için yine iddialı bir kostüm tercih eden şarkıcı, konserinden kareleri Instagram hesabında yayınlamayı da ihmal etmedi. Instagram'dan paylaştığı konser fotoğraflarına kısa sürede gündem olurken Gülşen'den dikkat çeken bir kare daha geldi. Ünlü şarkıcı bu kez iddialı kostümüyle sere serpe uzanarak verdiği bir pozu "Öyle bir içimden geldi" notuyla takipçileriyle paylaştı. İşte Gülşen'in çok konuşulan o paylaşımı...
23 Kasım 2021
İşte ıskalanan gerçek!
Dünya genelinde yaşanan krizden Türk ekonomisi de etkilenirken dövizde yaşanan dalgalanmalara rağmen atılan adımlarla büyüme ve ihracat rakamlarında yukarı yönlü bir hareket izlendi. Büyük kuruluşların revize üstüne revize yaptığı büyüme rakamlarını muhalefet ise görmezden geldi. Meselenin ekonomik olmadığı gerçeği büyüme ve ihracat rakamlarına yansırken siyasi baskı ve operasyonlarla doların tırmandığı gerçeği hep görmezden gelindi. 2018 yılı ise kur saldırılarıyla çok net ve doğrudan Türkiye'nin hedef alındığı bir dönem olarak gözler önüne serilmişti. 2 Ocak 2018'de 3,77 TL olan kur Temmuz ayına gelindiğinde mahkemenin 'Rahip Brunson' kararı ile kur 4,79 TL'ye çıktı. Brunson krizinin tırmandığı dönemde ise dolar 7,20'lere kadar çıkarak meselenin siyasi olduğunu net olarak ortaya koydu. İşte meselede gözden kaçan o gerçek...