Son dakika: Silikon Vadisi'nde adeta kaos yaşanıyor! Facebook, Whatsapp ve Instagram çalışanları ofise giremiyor

Son dakika haberi... Dünya çapında milyonlarca insan şu sıralar Facebook, Whatsapp ve Instagram çöktü mü ve Facebook, Whatsapp ve Instagram çalışıyor mu? gibi aramalar yaparken korkutucu haber ABD'de bulunan Silikon Vadisi'nden geldi. New York Times'ın teknoloji muhabiri Sheera Frenkel, küresel ölçekteki kesintinin boyutlarını değerlendirmek üzere bu sabah Facebook'un binalarına girmek isteyen çalışanların kapıdan içeriye giremediklerini yazdı.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2021, 23:29 Güncelleme 04 Ekim 2021, 23:45
Son dakika: Silikon Vadisi’nde adeta kaos yaşanıyor! Facebook, Whatsapp ve Instagram çalışanları ofise giremiyor

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Dünya çapında milyonlarca insan şu sıralar Facebook, Whatsapp ve Instagram çöktü mü ve Facebook, Whatsapp ve Instagram çalışıyor mu? gibi aramalar yaparken korkutucu haber ABD'de bulunan Silikon Vadisi'nden geldi.

New York Times'ın teknoloji muhabiri Sheera Frenkel, küresel ölçekteki kesintinin boyutlarını değerlendirmek üzere bu sabah Facebook'un binalarına girmek isteyen çalışanların kapıdan içeriye giremediklerini yazdı.

Dünya üzerinde en çok kullanılan uygulamalardan olan ve ABD'li Mark Zuckerberg tarafından yönetilen WhatsApp, İnstagram ve Facebook çöktü.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir." ifadelerini kullandı.

NORMALE DÖNDÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Erişim sorununa ilişkin WhatApp'tan ilk açıklama geldi.

Açıklamada, "Şu anda bazı kişilerin WhatsApp ile ilgili sorunlar yaşadığının farkındayız. İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede buraya bir güncelleme göndereceğiz. Sabrınız için teşekkürler!" ifadelerine yer verildi.

INSTAGRAM: BİZİMLE KALIN
Instagram tarafından yapılan açıklamada "Instagram ve arkadaşları biraz zor zamanlar geçiriyor ve bunları kullanırken sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bizimle kalın." ifadeleri kullanıldı.

İŞLER ÇIĞRINDAN ÇIKTI
ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times'ın teknoloji muhabiri Sheera Frenkel, küresel ölçekteki kesintinin boyutlarını değerlendirmek üzere bu sabah Facebook'un binalarına girmek isteyen çalışanların kapıdan içeriye giremediklerini yazdı.

Bilgiyi Facebook'ta çalışan bir arkadaşıyla yaptığı telefon görüşmesine dayandıran Frenkel, çalışanların kartlarının kapıları açmadığını aktardı.