Android uygulamalar ne zaman düzelecek? Android çöktü mü, uygulamalar neden açılmıyor?

Bugün bazı Android işletim sistemine sahip telefon kullanıcıları uygulamalara girerken çeşitli hatalarla karşı karşıya geldi. Sosyal medyada çökme sorununa dair açıklama yapan kullanıcılar bazı uygulamaların açılmadığını ifade etti. Yaşanan çökme sorunuyla beraber hata almaya devam eden telefon kullanıcıları Google'dan yapılan açıklamayı merak ediyor. Peki, Android uygulamalar ne zaman düzelecek? Android çöktü mü, uygulamalar neden açılmıyor? İşte cevaplar...

Giriş Tarihi 23 Mart 2021, 16:50 Güncelleme 23 Mart 2021, 16:50
Android uygulamalar ne zaman düzelecek? Android çöktü mü, uygulamalar neden açılmıyor?

İÇİNDEKİLER

Bugün milyonlarca akıllı telefon kullanıcı bazı modellerde çeşitli problemler yaşadı. Bu bağlamda da özellikle son saatlerde Android uygulama hatasının ne zaman düzeleceği merak ediliyor. Özellikle çoğu akıllı telefon kullanıcısı, kullandığı markada çökme problemi yaşandığını ifade ediyor. Google'dan konu hakkında beklenen açıklama geldi. Peki, Android uygulamalar ne zaman düzelecek? Android çöktü mü, uygulamalar neden açılmıyor? İşte merak edilenler...

ANDROİD TELEFONLARDA UYGULAMALAR NEDEN AÇILMIYOR?

Konu hakkında açıklamaya göre, Android uygulamalarında yaşanan çökme sorununun "Android Sistem WebView" uygulamasından kaynaklandığı ifade edildi.

İşte sorunun düzeltilmesine ilişkin bilinmesi gerekenler;

GOOGLE'DAN AÇIKLAMA

Bir Google sözcüsü yaptığı açıklamada, "Uygulamaların çökmesine neden olan problemin farkındayız. WebView ile ilgili düzeltme çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ANDROİD UYGULAMA ÇÖKME SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR?

Android uygulama çökme sorununun "Android System Webview" uygulamasının güncellemesini kaldırarak çözebilirsiniz. Google tarafından bu uygulama ile ilgili problemin çözülmesinin ardından yeni güncellemeyi paylaşması bekleniyor. Daha sonra yeniden yükleme yaparak bu uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Android System Webview uygulamasını kaldırmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

Ayarlar > Uygulamalar > Sağ üst köşedeki üç nokta > sistem uygulamalarını göster > Android System Webview > Güncellemeleri kaldır

ANDROİD SYSTEM WEBVIEW NEDİR?

Android WebView, Google Chrome tarafından desteklenen ve Android uygulamalarının web içeriğini görüntülemesine olanak sağlayan bir sistem bileşenidir.

Bu bileşen, cihazınızda önceden yüklenmiştir ve en son güvenlik güncellemelerinin ve diğer hata düzeltmelerinin bulunduğundan emin olmak için güncel tutulmalıdır.

ANDROİD HAKKINDA

Android; Google ve Open Handset Alliance tarafından, mobil cihazlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir.

Sistem açık kaynak kodlu olsa da, kodlarının ufak ama çok önemli bir kısmı Google tarafından kapalı tutulmaktadır.